Bezhladoveni.cz

Pstruh pečený na másle s bramborami a pikantním okurkovo-ředkvičkovým salátem

Ryby jsou vynikajícím zdrojem vitaminů a minerálů a aspoň jednou týdně by se měly ocitnout na našich talířích. Pečený pstruh je jednoduchý recept, jehož příprava vám zabere jen několik minut. Ideální přílohu představují křupavé brambory, případně jen lehký salát.

Množství2 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

Na rybu
 2 čerství pstruzi
 ½ citronu
 4 stroužky česneku
 rozmarýn či jiné čerstvé bylinky
 4 tenké plátky másla
Na brambory
 4 větší rané brambory se slupkou
 jarní cibulka
Na salát
 ½ salátové okurky
 4 větší ředkvičky
 jemná octová zálivka

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Ryby vyndejte z lednice, omyjte, osušte a nechte cca půl hodiny odležet při pokojové teplotě.

2

Rozehřejte troubu na 180 stupňů.

3

Brambory omyjte, rozkrojte na polovinu a dejte vařit, dokud nezměknou. Osolte je.

4

Do útrob ryb vložte tenké plátky citronu, česnek a rozmarýn. Zvrchu položte tenké plátky másla.

5

Rybu a uvařené půlky brambor položte na pečicí papír odděleně, aby šťáva z ryby netekla rovnou na brambory.

6

Vložte do trouby a pečte 25 až 30 minut. Na posledních 10 minut zapněte gril, aby se ryby i brambory hezky opekly do zlatova.

7

Ředkvičky i okurku nakrájejte na tenké plátky. Dochuťte solí, pepřem a špetkou chilli. Zalijte octovou zálivkou a promíchejte. Nechte několik minut odležet.

8

Naaranžujte na talíř, posypte pokrájenou jarní cibulkou a užijte si jednoduchou avšak výbornou kombinaci chutí 😉

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

Na rybu
 2 čerství pstruzi
 ½ citronu
 4 stroužky česneku
 rozmarýn či jiné čerstvé bylinky
 4 tenké plátky másla
Na brambory
 4 větší rané brambory se slupkou
 jarní cibulka
Na salát
 ½ salátové okurky
 4 větší ředkvičky
 jemná octová zálivka

Postup

1

Ryby vyndejte z lednice, omyjte, osušte a nechte cca půl hodiny odležet při pokojové teplotě.

2

Rozehřejte troubu na 180 stupňů.

3

Brambory omyjte, rozkrojte na polovinu a dejte vařit, dokud nezměknou. Osolte je.

4

Do útrob ryb vložte tenké plátky citronu, česnek a rozmarýn. Zvrchu položte tenké plátky másla.

5

Rybu a uvařené půlky brambor položte na pečicí papír odděleně, aby šťáva z ryby netekla rovnou na brambory.

6

Vložte do trouby a pečte 25 až 30 minut. Na posledních 10 minut zapněte gril, aby se ryby i brambory hezky opekly do zlatova.

7

Ředkvičky i okurku nakrájejte na tenké plátky. Dochuťte solí, pepřem a špetkou chilli. Zalijte octovou zálivkou a promíchejte. Nechte několik minut odležet.

8

Naaranžujte na talíř, posypte pokrájenou jarní cibulkou a užijte si jednoduchou avšak výbornou kombinaci chutí 😉

Pstruh pečený na másle s bramborami a pikantním okurkovo-ředkvičkovým salátem

Monika Šaríková

Když jsem před léty studovala historii a literaturu, nenapadlo by mě, že se nakonec budu živit psaním. Jednoznačně nejradši se věnuji psaní o zdravém životním stylu. Miluji dobré jídlo, ráda vařím, ujetá jsem zejména na českou a asijskou kuchyni, zbožňuji přírodu a pohyb. Mezi mé velké sportovní lásky patří zejména běh, kolo, turistika a jóga :)

Nenechte si ujít

reklama
reklama