Krémová pórková polévka s bramborem

Jak na rychlou polévku: z pórku a bez lepku? Stačí pár základních surovin a můžete začít. Doplňte ji celozrnnými bezlepkovými krutony a naším tajným tipem – pestem z bazalky nebo medvědího česneku.

Množství2 porce
Celkový čas40 minut

Ingredience

 ½ pórku
 2 brambory
 1 stroužek česneku
 1 bobkový list
 špetka kmínu
 špetka pepře
 špetka soli
 bazalkové pesto

Postup

1

Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka.

2

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na čtvrtiny.

3

Česnek oloupejte.

4

V hrnci na trošce vody poduste pórek spolu s kmínem, po chvíli k nim přidejte brambory, česnek, bobkový list a vše zalijte takovým množstvím vody, aby v ní byla zelenina plně ponořená.

5

Polévku vařte pod pokličkou na mírném plameni 15 minut.

6

Po uvaření z ní vyjměte česnek a bobkový list, rozmixujte ji tyčovým mixérem, osolte a opepřete.

7

Před samotným servírováním ji pokapejte bazalkovým pestem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 ½ pórku
 2 brambory
 1 stroužek česneku
 1 bobkový list
 špetka kmínu
 špetka pepře
 špetka soli
 bazalkové pesto

Postup

1

Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka.

2

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na čtvrtiny.

3

Česnek oloupejte.

4

V hrnci na trošce vody poduste pórek spolu s kmínem, po chvíli k nim přidejte brambory, česnek, bobkový list a vše zalijte takovým množstvím vody, aby v ní byla zelenina plně ponořená.

5

Polévku vařte pod pokličkou na mírném plameni 15 minut.

6

Po uvaření z ní vyjměte česnek a bobkový list, rozmixujte ji tyčovým mixérem, osolte a opepřete.

7

Před samotným servírováním ji pokapejte bazalkovým pestem.

Krémová pórková polévka s bramborem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.