Bezhladoveni.cz

Polenta

Kukuřičná kaše zvaná polenta k nám dorazila ze slunné Itálie. Pro vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vitaminů a minerálů i skvělou chuť nabízí vítané zpestření našich jídelníčků.

Množství4 porce

Ingredience

 250 g polenty
 450 ml zeleninového vývaru
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Polentu nasypte do hrnce.

2

Zalijte ji vývarem, přidejte sůl a vařte na mírném plameni cca 10 minut, dokud se nevypaří všechna voda.

3

Když se vypaří voda, hrnec ještě zakryjte poklicí a nechte polentu dojít.

4

Nakonec přidejte olivový či dýňový olej, aby polenta získala celistvější a krémovější konzistenci.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 250 g polenty
 450 ml zeleninového vývaru

Postup

1

Polentu nasypte do hrnce.

2

Zalijte ji vývarem, přidejte sůl a vařte na mírném plameni cca 10 minut, dokud se nevypaří všechna voda.

3

Když se vypaří voda, hrnec ještě zakryjte poklicí a nechte polentu dojít.

4

Nakonec přidejte olivový či dýňový olej, aby polenta získala celistvější a krémovější konzistenci.

Polenta

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama
reklama