Pohankové čevabčiči z trouby

Čevabčiči z pohanky jsou chutnou a zdravější náhradou populární masité verze. Lehké na přípravu a následné zažití stojí jistě za vyzkoušení.

Množství2 porce
Celkový čas1 hodina

Ingredience

 300 g pohanky
 1 mrkev
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 rajčatový protlak
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Chia semínka zalijte vodou a dejte stranou.

2

Pohanku uvařte dle návodu.

3

Mrkev oškrabejte a nastrouhejte najemno.

4

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

5

Uvařenou, vychladlou pohanku krátce rozmixujte spolu s ostatními ingrediencemi.

6

Z hotové směsi vytvarujte šišky, vložte je na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 300 g pohanky
 1 mrkev
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 rajčatový protlak

Postup

1

Chia semínka zalijte vodou a dejte stranou.

2

Pohanku uvařte dle návodu.

3

Mrkev oškrabejte a nastrouhejte najemno.

4

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

5

Uvařenou, vychladlou pohanku krátce rozmixujte spolu s ostatními ingrediencemi.

6

Z hotové směsi vytvarujte šišky, vložte je na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Pohankové čevabčiči z trouby
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít