Bezhladoveni.cz

Pohanka s houbami, špenátem a parmazánem

Pohanka je velmi zdravá surovina. Je zdrojem kvalitních bílkovin i nerozpustné vlákniny. Také se těší vysokému obsahu minerálních látek, jako je mangan, zinek, selen a měď. Obsahuje vitamin B1 a B2, E i vitamin C.

Množství4 porce

Ingredience

 375 g pohanky
 125 g hnědých žampionů
 100 g čerstvého listového špenátu
 80 g parmazánu
 1 cibule
 1 dcl bílého vína
 1 chilli paprička
 2 stroužky česneku
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Sušené houby dejte do misky a zalijte je vodou, aby nabobtnaly.

2

Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, takto stejně nakrájejte i česnek a chilli papričku.

3

Nabobtnané houby vyjměte z vody (tu ale nevylévejte) a pokrájejte je nadrobno.

4

Žampiony nakrájejte na čtvrtky.

5

V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej.

6

Na oleji orestujte cibuli, česnek a chilli papričku.

7

Když je cibule sklovatá, přidejte pokrájené žampiony a také je orestujte.

8

Poté přidejte pohanku, kterou také orestujte.

9

Nyní přilijte bílé víno a nechte jej opařit.

10

Poté pohanku zalijte vodou, ve které byly namočeny sušené houby, přidejte sůl a přikryjte pánev poklicí.

11

Pohanku vařte cca 15 minut doměkka a vstřebání vody.

12

Listový špenát operte a přidejte jej k pohance. Promíchejte, ale už pohanku nevařte, špenát by měl jen trochu povolit.

13

Parmezán nastrouhejte a přidejte také do pohanky, opět promíchejte.

14

Ihned podávejte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 375 g pohanky
 125 g hnědých žampionů
 100 g čerstvého listového špenátu
 80 g parmazánu
 1 cibule
 1 dcl bílého vína
 1 chilli paprička
 2 stroužky česneku

Postup

1

Sušené houby dejte do misky a zalijte je vodou, aby nabobtnaly.

2

Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, takto stejně nakrájejte i česnek a chilli papričku.

3

Nabobtnané houby vyjměte z vody (tu ale nevylévejte) a pokrájejte je nadrobno.

4

Žampiony nakrájejte na čtvrtky.

5

V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej.

6

Na oleji orestujte cibuli, česnek a chilli papričku.

7

Když je cibule sklovatá, přidejte pokrájené žampiony a také je orestujte.

8

Poté přidejte pohanku, kterou také orestujte.

9

Nyní přilijte bílé víno a nechte jej opařit.

10

Poté pohanku zalijte vodou, ve které byly namočeny sušené houby, přidejte sůl a přikryjte pánev poklicí.

11

Pohanku vařte cca 15 minut doměkka a vstřebání vody.

12

Listový špenát operte a přidejte jej k pohance. Promíchejte, ale už pohanku nevařte, špenát by měl jen trochu povolit.

13

Parmezán nastrouhejte a přidejte také do pohanky, opět promíchejte.

14

Ihned podávejte.

Pohanka s houbami, špenátem a parmazánem

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama
reklama