Pohanka s houbami, špenátem a parmazánem

Pohanka je velmi zdravá surovina. Je zdrojem kvalitních bílkovin i nerozpustné vlákniny. Také se těší vysokému obsahu minerálních látek, jako je mangan, zinek, selen a měď. Obsahuje vitamin B1 a B2, E i vitamin C.

Množství4 porce

Ingredience

 375 g pohanky
 125 g hnědých žampionů
 100 g čerstvého listového špenátu
 80 g parmazánu
 1 cibule
 1 dcl bílého vína
 1 chilli paprička
 2 stroužky česneku
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě do 30 minut

  • 70 receptů s přípravou do 30 minut
  • Recepty vhodné k ohřátí i druhý den v práci
  • Extra kapitola s recepty do mrazáku
  • Hlavní jídla s minimem zašpiněného nádobí
  • Originální tipy, jak v kuchyni ušetřit čas
  • Efektivní krabičkování z 15 ingrediencí
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Sušené houby dejte do misky a zalijte je vodou, aby nabobtnaly.

2

Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, takto stejně nakrájejte i česnek a chilli papričku.

3

Nabobtnané houby vyjměte z vody (tu ale nevylévejte) a pokrájejte je nadrobno.

4

Žampiony nakrájejte na čtvrtky.

5

V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej.

6

Na oleji orestujte cibuli, česnek a chilli papričku.

7

Když je cibule sklovatá, přidejte pokrájené žampiony a také je orestujte.

8

Poté přidejte pohanku, kterou také orestujte.

9

Nyní přilijte bílé víno a nechte jej opařit.

10

Poté pohanku zalijte vodou, ve které byly namočeny sušené houby, přidejte sůl a přikryjte pánev poklicí.

11

Pohanku vařte cca 15 minut doměkka a vstřebání vody.

12

Listový špenát operte a přidejte jej k pohance. Promíchejte, ale už pohanku nevařte, špenát by měl jen trochu povolit.

13

Parmezán nastrouhejte a přidejte také do pohanky, opět promíchejte.

14

Ihned podávejte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 375 g pohanky
 125 g hnědých žampionů
 100 g čerstvého listového špenátu
 80 g parmazánu
 1 cibule
 1 dcl bílého vína
 1 chilli paprička
 2 stroužky česneku

Postup

1

Sušené houby dejte do misky a zalijte je vodou, aby nabobtnaly.

2

Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, takto stejně nakrájejte i česnek a chilli papričku.

3

Nabobtnané houby vyjměte z vody (tu ale nevylévejte) a pokrájejte je nadrobno.

4

Žampiony nakrájejte na čtvrtky.

5

V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej.

6

Na oleji orestujte cibuli, česnek a chilli papričku.

7

Když je cibule sklovatá, přidejte pokrájené žampiony a také je orestujte.

8

Poté přidejte pohanku, kterou také orestujte.

9

Nyní přilijte bílé víno a nechte jej opařit.

10

Poté pohanku zalijte vodou, ve které byly namočeny sušené houby, přidejte sůl a přikryjte pánev poklicí.

11

Pohanku vařte cca 15 minut doměkka a vstřebání vody.

12

Listový špenát operte a přidejte jej k pohance. Promíchejte, ale už pohanku nevařte, špenát by měl jen trochu povolit.

13

Parmezán nastrouhejte a přidejte také do pohanky, opět promíchejte.

14

Ihned podávejte.

Pohanka s houbami, špenátem a parmazánem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít