Bezlepkový dýňový koláč s oříšky

Udělejte radost sobě i svým blízkým přirozeně zdravým dezertem bez obsahu laktózy, lepku a přidaného cukru. Přesně takovým je náš dýňový koláč, symbol podzimu, začátku zimy a svátků s nimi spojenými.

Množství
Celkový čas1 hodina 15 minut

Ingredience

reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Mandle i vlašské ořechy umelte najemno.

3

V míse smíchejte ořechovou moučku spolu se skořicí a solí.

4

K suchým ingrediencím přidejte pyré i olej a vše zpracujte v jemně lepkavé těsto.

5

Vzniklé těsto přendejte do nepřilnavé koláčové formy a pomocí mokrých dlaní jej rovnoměrně rozprostřete po dnu i stranách formy.

6

Korpus pečte v troubě 15 minut do zezlátnutí.

7

Ingredience určené k výrobě náplně společně promíchejte a po vyjmutí formy z trouby jimi korpus opatrně polijte.

8

Teplotu trouby snižte na 160 °C, koláč do ní vložte a pečte dalších 35-40 minut.

9

Hotový koláč vyndejte z trouby, nechte ho vychladnout a servírujte jej s rovněž vychlazeným kokosovým jogurtem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Mandle i vlašské ořechy umelte najemno.

3

V míse smíchejte ořechovou moučku spolu se skořicí a solí.

4

K suchým ingrediencím přidejte pyré i olej a vše zpracujte v jemně lepkavé těsto.

5

Vzniklé těsto přendejte do nepřilnavé koláčové formy a pomocí mokrých dlaní jej rovnoměrně rozprostřete po dnu i stranách formy.

6

Korpus pečte v troubě 15 minut do zezlátnutí.

7

Ingredience určené k výrobě náplně společně promíchejte a po vyjmutí formy z trouby jimi korpus opatrně polijte.

8

Teplotu trouby snižte na 160 °C, koláč do ní vložte a pečte dalších 35-40 minut.

9

Hotový koláč vyndejte z trouby, nechte ho vychladnout a servírujte jej s rovněž vychlazeným kokosovým jogurtem.

Bezlepkový dýňový koláč s oříšky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít