Bezhladoveni.cz

Bezlepkový dýňový koláč s oříšky

Udělejte radost sobě i svým blízkým přirozeně zdravým dezertem bez obsahu laktózy, lepku a přidaného cukru. Přesně takovým je náš dýňový koláč, symbol podzimu, začátku zimy a svátků s nimi spojenými.

Množství
Celkový čas1 hodina 15 minut

Ingredience

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Mandle i vlašské ořechy umelte najemno.

3

V míse smíchejte ořechovou moučku spolu se skořicí a solí.

4

K suchým ingrediencím přidejte pyré i olej a vše zpracujte v jemně lepkavé těsto.

5

Vzniklé těsto přendejte do nepřilnavé koláčové formy a pomocí mokrých dlaní jej rovnoměrně rozprostřete po dnu i stranách formy.

6

Korpus pečte v troubě 15 minut do zezlátnutí.

7

Ingredience určené k výrobě náplně společně promíchejte a po vyjmutí formy z trouby jimi korpus opatrně polijte.

8

Teplotu trouby snižte na 160 °C, koláč do ní vložte a pečte dalších 35-40 minut.

9

Hotový koláč vyndejte z trouby, nechte ho vychladnout a servírujte jej s rovněž vychlazeným kokosovým jogurtem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Mandle i vlašské ořechy umelte najemno.

3

V míse smíchejte ořechovou moučku spolu se skořicí a solí.

4

K suchým ingrediencím přidejte pyré i olej a vše zpracujte v jemně lepkavé těsto.

5

Vzniklé těsto přendejte do nepřilnavé koláčové formy a pomocí mokrých dlaní jej rovnoměrně rozprostřete po dnu i stranách formy.

6

Korpus pečte v troubě 15 minut do zezlátnutí.

7

Ingredience určené k výrobě náplně společně promíchejte a po vyjmutí formy z trouby jimi korpus opatrně polijte.

8

Teplotu trouby snižte na 160 °C, koláč do ní vložte a pečte dalších 35-40 minut.

9

Hotový koláč vyndejte z trouby, nechte ho vychladnout a servírujte jej s rovněž vychlazeným kokosovým jogurtem.

Bezlepkový dýňový koláč s oříšky
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům