Pikantní špízy na gril se zeleninou a tofu

I nás popadla chuť grilovat! Připravte si spolu s námi špízy z tofu a sezónní zeleniny. V pikantním kabátku rozpálí i zaryté masožravce.

Množství2 porce
Čas přípravy2 hodinČas vaření45 minutCelkový čas2 hodin 45 minut

Ingredience

 100 g tofu natural
 ½ červené papriky
 ½ cibule
 ¼ cukety
 ¼ lilku
 1 hrst cherry rajčat
 1 menší batát
 1 lžíce 100% arašídového másla
 1 lžíce tamari
 ½ lžičky mletého zázvoru
 špetka chilli
 lžíce kokosového oleje
 špetka pepře
 čerstvá bazalka

Postup

1

Arašídové máslo, tamari, zázvor a chilli rozšleháme spolu s trochou vody.

2

Do vzniklé marinády naložíme na kostky nakrájené tofu. Tofu necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.

3

Cibuli oloupeme, batát oškrábeme.

4

Cibuli, papriku, lilek, cuketu a batát nakrájíme na stejně velké kostky.

5

Na grilovací jehlu střídavě napichujeme tofu se zeleninou včetně rajčat. V závěru je potřeme olejem a opepříme.

6

Špízy pokládáme na rozpálený gril a grilujeme je tak dlouho, dokud se na povrchu tofu nevytvoří křupavá krusta.

7

Před podáváním špízy posypeme nadrobno nasekanou bazalkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 100 g tofu natural
 ½ červené papriky
 ½ cibule
 ¼ cukety
 ¼ lilku
 1 hrst cherry rajčat
 1 menší batát
 1 lžíce 100% arašídového másla
 1 lžíce tamari
 ½ lžičky mletého zázvoru
 špetka chilli
 lžíce kokosového oleje
 špetka pepře
 čerstvá bazalka

Postup

1

Arašídové máslo, tamari, zázvor a chilli rozšleháme spolu s trochou vody.

2

Do vzniklé marinády naložíme na kostky nakrájené tofu. Tofu necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.

3

Cibuli oloupeme, batát oškrábeme.

4

Cibuli, papriku, lilek, cuketu a batát nakrájíme na stejně velké kostky.

5

Na grilovací jehlu střídavě napichujeme tofu se zeleninou včetně rajčat. V závěru je potřeme olejem a opepříme.

6

Špízy pokládáme na rozpálený gril a grilujeme je tak dlouho, dokud se na povrchu tofu nevytvoří křupavá krusta.

7

Před podáváním špízy posypeme nadrobno nasekanou bazalkou.

Pikantní špízy na gril se zeleninou a tofu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.