Print Options:

Pikantní špízy na gril se zeleninou a tofu

Množství2 porceČas přípravy2 hodinČas vaření45 minutCelkový čas2 hodin 45 minut

 100 g tofu natural
 ½ červené papriky
 ½ cibule
 ¼ cukety
 ¼ lilku
 1 hrst cherry rajčat
 1 menší batát
 1 lžíce 100% arašídového másla
 1 lžíce tamari
 ½ lžičky mletého zázvoru
 špetka chilli
 lžíce kokosového oleje
 špetka pepře
 čerstvá bazalka
1

Arašídové máslo, tamari, zázvor a chilli rozšleháme spolu s trochou vody.

2

Do vzniklé marinády naložíme na kostky nakrájené tofu. Tofu necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.

3

Cibuli oloupeme, batát oškrábeme.

4

Cibuli, papriku, lilek, cuketu a batát nakrájíme na stejně velké kostky.

5

Na grilovací jehlu střídavě napichujeme tofu se zeleninou včetně rajčat. V závěru je potřeme olejem a opepříme.

6

Špízy pokládáme na rozpálený gril a grilujeme je tak dlouho, dokud se na povrchu tofu nevytvoří křupavá krusta.

7

Před podáváním špízy posypeme nadrobno nasekanou bazalkou.

Nutrition Facts

porce 2