Bezhladoveni.cz

Pečený květák s kari a kurkumou

Přemýšlíte, jak zařadit kurkumu do jídelníčku? Co třeba v kombinaci s květákem, kari, cizrnou a kokosovou rýží? Vsaďte jako my na kombinaci vůní i chutí, která dobře funguje.

Množství1 porce
Celkový čas40 minut

Ingredience

 3 větší růžičky květáku
 šalotka
 hrst mladého hrášku
 šťáva z 1/2 limetky
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Rýži důkladně propláchněte, vhoďte do hrnce spolu s hráškem, zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Rýži vařte pod pokličkou doměkka. Je-li třeba, přilévejte vodu po troškách.

2

Mezitím, co se rýže vaří, rozeberte větší růžičky květáku na menší, přidejte k nim cizrnu, oloupanou a na měsíčky nakrájenou šalotku, římský kmín, kurkumu, kari, pepř, vše zalijte olejem a promíchejte.

3

Směs rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C cca na 15 až 20 minut.

4

Uvařenou rýži osolte, zakápněte limetkovou šťávou a servírujte s květákovo-cizrnovou směsí.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 3 větší růžičky květáku
 šalotka
 hrst mladého hrášku
 šťáva z 1/2 limetky

Postup

1

Rýži důkladně propláchněte, vhoďte do hrnce spolu s hráškem, zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Rýži vařte pod pokličkou doměkka. Je-li třeba, přilévejte vodu po troškách.

2

Mezitím, co se rýže vaří, rozeberte větší růžičky květáku na menší, přidejte k nim cizrnu, oloupanou a na měsíčky nakrájenou šalotku, římský kmín, kurkumu, kari, pepř, vše zalijte olejem a promíchejte.

3

Směs rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C cca na 15 až 20 minut.

4

Uvařenou rýži osolte, zakápněte limetkovou šťávou a servírujte s květákovo-cizrnovou směsí.

Pečený květák s kari a kurkumou

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama