Slané lívance bez kynutí s rajčaty

Hledáte tip na víkendovou snídani? Zdravé a rychlé slané lívance. Báječně chutnají i studené. Neobsahují lepek ani zbytečnou chemii.

Množství2 porce
Celkový čas35 minut

Ingredience

Ingredience (na lívance):
 1 hrnek pohankové mouky
 1 hrnek rostlinného mléka
 1 lžíce chia semínek
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva s vinným kamenem
 1 lžička bio jablečného octa
 špetka himalájské soli
Ingredience (na soté):
 1 hrst cherry rajčat
 1 větší cibule
 1 stroužek česneku
 1 lžička římského kmínu
 1 hrst lístků čerstvé bazalky
 špetka himalájské soli
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Mouku, semínka, kypřicí prášek a sůl promíchejte.

2

K suchým ingrediencím přilijte mokré.

3

Vše spojte v hladké těsto husté, avšak tekuté konzistence.

4

Lívance opékejte nasucho na nepřilnavé pánvi z obou stran. Nemáte-li doma lívanečník s antiadhezním povrchem, smažte je na trošce avokádového oleje.

5

Rajčata omyjte, cibuli a česnek oloupejte.

6

Na nepřilnavé pánvi zpěňte na trošce vody nadrobno nakrájenou cibuli.

7

Přidejte k ní nadrobno nakrájený česnek a kmín.

8

Nakonec do směsi přihoďte rajčata a vše společně duste pod pokličkou cca 3 až 5 minut.

9

V závěru k rajčatům přidejte bazalku, přisypte sůl a pánev odstavte z plotny.

10

Lívance potřete vaším oblíbeným tvarohovým sýrem a přelijte rajčatovým soté.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Ingredience (na lívance):
 1 hrnek pohankové mouky
 1 hrnek rostlinného mléka
 1 lžíce chia semínek
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva s vinným kamenem
 1 lžička bio jablečného octa
 špetka himalájské soli
Ingredience (na soté):
 1 hrst cherry rajčat
 1 větší cibule
 1 stroužek česneku
 1 lžička římského kmínu
 1 hrst lístků čerstvé bazalky
 špetka himalájské soli

Postup

1

Mouku, semínka, kypřicí prášek a sůl promíchejte.

2

K suchým ingrediencím přilijte mokré.

3

Vše spojte v hladké těsto husté, avšak tekuté konzistence.

4

Lívance opékejte nasucho na nepřilnavé pánvi z obou stran. Nemáte-li doma lívanečník s antiadhezním povrchem, smažte je na trošce avokádového oleje.

5

Rajčata omyjte, cibuli a česnek oloupejte.

6

Na nepřilnavé pánvi zpěňte na trošce vody nadrobno nakrájenou cibuli.

7

Přidejte k ní nadrobno nakrájený česnek a kmín.

8

Nakonec do směsi přihoďte rajčata a vše společně duste pod pokličkou cca 3 až 5 minut.

9

V závěru k rajčatům přidejte bazalku, přisypte sůl a pánev odstavte z plotny.

10

Lívance potřete vaším oblíbeným tvarohovým sýrem a přelijte rajčatovým soté.

Notes

Slané lívance bez kynutí s rajčaty
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.