Slané lívance bez kynutí s rajčaty

Hledáte tip na víkendovou snídani? Zdravé a rychlé slané lívance. Báječně chutnají i studené. Neobsahují lepek ani zbytečnou chemii.

Množství2 porce
Celkový čas35 minut

Ingredience

Ingredience (na lívance):
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva s vinným kamenem
 1 lžička bio jablečného octa
Ingredience (na soté):
 1 hrst cherry rajčat
 1 větší cibule
 1 stroužek česneku
 1 hrst lístků čerstvé bazalky
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty 2

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Mouku, semínka, kypřicí prášek a sůl promíchejte.

2

K suchým ingrediencím přilijte mokré.

3

Vše spojte v hladké těsto husté, avšak tekuté konzistence.

4

Lívance opékejte nasucho na nepřilnavé pánvi z obou stran. Nemáte-li doma lívanečník s antiadhezním povrchem, smažte je na trošce avokádového oleje.

5

Rajčata omyjte, cibuli a česnek oloupejte.

6

Na nepřilnavé pánvi zpěňte na trošce vody nadrobno nakrájenou cibuli.

7

Přidejte k ní nadrobno nakrájený česnek a kmín.

8

Nakonec do směsi přihoďte rajčata a vše společně duste pod pokličkou cca 3 až 5 minut.

9

V závěru k rajčatům přidejte bazalku, přisypte sůl a pánev odstavte z plotny.

10

Lívance potřete vaším oblíbeným tvarohovým sýrem a přelijte rajčatovým soté.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Ingredience (na lívance):
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva s vinným kamenem
 1 lžička bio jablečného octa
Ingredience (na soté):
 1 hrst cherry rajčat
 1 větší cibule
 1 stroužek česneku
 1 hrst lístků čerstvé bazalky

Postup

1

Mouku, semínka, kypřicí prášek a sůl promíchejte.

2

K suchým ingrediencím přilijte mokré.

3

Vše spojte v hladké těsto husté, avšak tekuté konzistence.

4

Lívance opékejte nasucho na nepřilnavé pánvi z obou stran. Nemáte-li doma lívanečník s antiadhezním povrchem, smažte je na trošce avokádového oleje.

5

Rajčata omyjte, cibuli a česnek oloupejte.

6

Na nepřilnavé pánvi zpěňte na trošce vody nadrobno nakrájenou cibuli.

7

Přidejte k ní nadrobno nakrájený česnek a kmín.

8

Nakonec do směsi přihoďte rajčata a vše společně duste pod pokličkou cca 3 až 5 minut.

9

V závěru k rajčatům přidejte bazalku, přisypte sůl a pánev odstavte z plotny.

10

Lívance potřete vaším oblíbeným tvarohovým sýrem a přelijte rajčatovým soté.

Slané lívance bez kynutí s rajčaty
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít