Pečená dýně s arašídovým hummusem

Jak zužitkovat letošní úrodu dýní? S hřejivým kořením a hummusem arašídové chuti. Věříme, že se do receptu zamilujete stejně jako my.

Množství1 porce
Celkový čas25 minut

Ingredience

  menší dýně (v receptu použita Hokkaidó)
 šťáva z 1 citrónu
 stroužek česneku
 voda
 dresink (lžíce arašídového másla, lžíce sezamového oleje, kapka limetkové šťávy)
 čerstvý koriandr
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Dýni zbavte slupky a nakrájejte na stejně velké kousky.

2

Kousky dýně pokapejte lžící olivového oleje, poprašte zázvorem, skořicí a 1/2 lžičkou římského kmínu.

3

Okořeněné kousky dýně přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 15 až 20 minut. Doba pečení závisí na velikosti kousků dýně.

4

Mezitím, než se dýně upeče, si oloupejte a nakrájejte česnek na tenké plátky.

5

Česnek, cizrnu (použijete-li konzervovanou, tak důkladně propláchnutou), citrónovou šťávu, tahini, 2 lžíce olivového oleje, lžičku kmínu, sůl, arašídové máslo a vodu společně rozmixujte. Vodu přilévejte do doby, než dosáhnete vámi požadované konzistence hummusu.

6

Na lůžku hummusu servírujte upečenou dýni zakápnutou dresinkem a ozdobenou koriandrem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

  menší dýně (v receptu použita Hokkaidó)
 šťáva z 1 citrónu
 stroužek česneku
 voda
 dresink (lžíce arašídového másla, lžíce sezamového oleje, kapka limetkové šťávy)
 čerstvý koriandr

Postup

1

Dýni zbavte slupky a nakrájejte na stejně velké kousky.

2

Kousky dýně pokapejte lžící olivového oleje, poprašte zázvorem, skořicí a 1/2 lžičkou římského kmínu.

3

Okořeněné kousky dýně přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 15 až 20 minut. Doba pečení závisí na velikosti kousků dýně.

4

Mezitím, než se dýně upeče, si oloupejte a nakrájejte česnek na tenké plátky.

5

Česnek, cizrnu (použijete-li konzervovanou, tak důkladně propláchnutou), citrónovou šťávu, tahini, 2 lžíce olivového oleje, lžičku kmínu, sůl, arašídové máslo a vodu společně rozmixujte. Vodu přilévejte do doby, než dosáhnete vámi požadované konzistence hummusu.

6

Na lůžku hummusu servírujte upečenou dýni zakápnutou dresinkem a ozdobenou koriandrem.

Pečená dýně s arašídovým hummusem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zlepšete kvalitu života přátelům a rodině. Sdílejte s nimi článek. Děkujeme.

[mv_grow_share]
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít