Bezhladoveni.cz

Pečená dýně s arašídovým hummusem

Jak zužitkovat letošní úrodu dýní? S hřejivým kořením a hummusem arašídové chuti. Věříme, že se do receptu zamilujete stejně jako my.

Množství1 porce
Celkový čas25 minut

Ingredience

  menší dýně (v receptu použita Hokkaidó)
 šťáva z 1 citrónu
 stroužek česneku
 voda
 dresink (lžíce arašídového másla, lžíce sezamového oleje, kapka limetkové šťávy)
 čerstvý koriandr
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Dýni zbavte slupky a nakrájejte na stejně velké kousky.

2

Kousky dýně pokapejte lžící olivového oleje, poprašte zázvorem, skořicí a 1/2 lžičkou římského kmínu.

3

Okořeněné kousky dýně přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 15 až 20 minut. Doba pečení závisí na velikosti kousků dýně.

4

Mezitím, než se dýně upeče, si oloupejte a nakrájejte česnek na tenké plátky.

5

Česnek, cizrnu (použijete-li konzervovanou, tak důkladně propláchnutou), citrónovou šťávu, tahini, 2 lžíce olivového oleje, lžičku kmínu, sůl, arašídové máslo a vodu společně rozmixujte. Vodu přilévejte do doby, než dosáhnete vámi požadované konzistence hummusu.

6

Na lůžku hummusu servírujte upečenou dýni zakápnutou dresinkem a ozdobenou koriandrem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

  menší dýně (v receptu použita Hokkaidó)
 šťáva z 1 citrónu
 stroužek česneku
 voda
 dresink (lžíce arašídového másla, lžíce sezamového oleje, kapka limetkové šťávy)
 čerstvý koriandr

Postup

1

Dýni zbavte slupky a nakrájejte na stejně velké kousky.

2

Kousky dýně pokapejte lžící olivového oleje, poprašte zázvorem, skořicí a 1/2 lžičkou římského kmínu.

3

Okořeněné kousky dýně přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 15 až 20 minut. Doba pečení závisí na velikosti kousků dýně.

4

Mezitím, než se dýně upeče, si oloupejte a nakrájejte česnek na tenké plátky.

5

Česnek, cizrnu (použijete-li konzervovanou, tak důkladně propláchnutou), citrónovou šťávu, tahini, 2 lžíce olivového oleje, lžičku kmínu, sůl, arašídové máslo a vodu společně rozmixujte. Vodu přilévejte do doby, než dosáhnete vámi požadované konzistence hummusu.

6

Na lůžku hummusu servírujte upečenou dýni zakápnutou dresinkem a ozdobenou koriandrem.

Pečená dýně s arašídovým hummusem

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama