Bezhladoveni.cz

Fit Pečená hlíva na bramborové kaši

Hlíva ústřičná na zdravý talíř rozhodně patří, a to nejen v období podzimu. Obsahuje řadu vitamínů, minerálů, nenasycených mastných kyselin, vlákniny i bílkovin. Kromě svých blahodárných účinků na lidské zdraví navíc výborně chutná.

Množství4 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 600 g hlívy ústřičné
 300 g brambor
 300 g petržele
 1 červená cibule
 3 stroužky česneku
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Hlívu očistěte a natrhejte na menší kousky.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek oloupejte, brambory a petržel oškrábejte.

3

Do zapékací misky vložte hlívu, cibuli a stroužky česneku, vše posypte bylinkami, kmínem a podlijte trochou vody.

4

Misku přiklopte a pečte cca 30–35 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

5

Mezitím si uvařte brambory spolu s petrželí.

6

Po uvaření je osolte, opepřete a rozmixujte do kašovité konzistence.

7

Kaši servírujte na talíř a na její navrch poklaďte kousky upečené hlívy přelité šťávou z výpeku.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 600 g hlívy ústřičné
 300 g brambor
 300 g petržele
 1 červená cibule
 3 stroužky česneku

Postup

1

Hlívu očistěte a natrhejte na menší kousky.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek oloupejte, brambory a petržel oškrábejte.

3

Do zapékací misky vložte hlívu, cibuli a stroužky česneku, vše posypte bylinkami, kmínem a podlijte trochou vody.

4

Misku přiklopte a pečte cca 30–35 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

5

Mezitím si uvařte brambory spolu s petrželí.

6

Po uvaření je osolte, opepřete a rozmixujte do kašovité konzistence.

7

Kaši servírujte na talíř a na její navrch poklaďte kousky upečené hlívy přelité šťávou z výpeku.

Fit Pečená hlíva na bramborové kaši
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům