Fit Pečená hlíva na bramborové kaši

Hlíva ústřičná na zdravý talíř rozhodně patří, a to nejen v období podzimu. Obsahuje řadu vitamínů, minerálů, nenasycených mastných kyselin, vlákniny i bílkovin. Kromě svých blahodárných účinků na lidské zdraví navíc výborně chutná.

Množství4 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 600 g hlívy ústřičné
 300 g brambor
 300 g petržele
 1 červená cibule
 3 stroužky česneku
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ze spíže

  • 70 zdravých a jednoduchých receptů
  • Jídla z běžně dostupných surovin po celé ČR
  • Snadná příprava v jednom hrnci nebo plechu
  • Nápady na vaření z luštěnin a tradiční zeleniny
  • Tipy na vhodné skladování ve spíži i lednici
  • Seznam všech surovin pro snadné nákupy
  • Úsporné vaření – průměrná cena za porci je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Hlívu očistěte a natrhejte na menší kousky.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek oloupejte, brambory a petržel oškrábejte.

3

Do zapékací misky vložte hlívu, cibuli a stroužky česneku, vše posypte bylinkami, kmínem a podlijte trochou vody.

4

Misku přiklopte a pečte cca 30–35 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

5

Mezitím si uvařte brambory spolu s petrželí.

6

Po uvaření je osolte, opepřete a rozmixujte do kašovité konzistence.

7

Kaši servírujte na talíř a na její navrch poklaďte kousky upečené hlívy přelité šťávou z výpeku.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 600 g hlívy ústřičné
 300 g brambor
 300 g petržele
 1 červená cibule
 3 stroužky česneku

Postup

1

Hlívu očistěte a natrhejte na menší kousky.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek oloupejte, brambory a petržel oškrábejte.

3

Do zapékací misky vložte hlívu, cibuli a stroužky česneku, vše posypte bylinkami, kmínem a podlijte trochou vody.

4

Misku přiklopte a pečte cca 30–35 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

5

Mezitím si uvařte brambory spolu s petrželí.

6

Po uvaření je osolte, opepřete a rozmixujte do kašovité konzistence.

7

Kaši servírujte na talíř a na její navrch poklaďte kousky upečené hlívy přelité šťávou z výpeku.

Fit Pečená hlíva na bramborové kaši
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít