Bezhladoveni.cz

Vegetariánský luštěninový burger

Vysoké teploty doslova vybízí k předčasnému zahájení grilovací sezóny. Co takhle ji odstartovat bezmasou pochoutkou s minimem kalorií, zato s vyváženým poměrem sacharidů, bílkovin a zdraví prospěšné vlákniny?

Množství1 porce

Ingredience

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Fazole i čočku předem namočte, poté uvařte zvlášť dle návodů.

2

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.

3

Z ovesných vloček umelte mouku.

4

Na nepřilnavé pánvi zpěňte cibuli, česnek a ochuťte je kořením.

5

Obsah pánve přendejte do mixéru a rozmixujte spolu s luštěninami a koriandrem.

6

Do směsi přisypte ovesnou mouku a pomoučenýma rukama vytvarujte silnější burger.

7

Burger opečte na grilu nebo v troubě a servírujte dle své chuti.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

Postup

1

Fazole i čočku předem namočte, poté uvařte zvlášť dle návodů.

2

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.

3

Z ovesných vloček umelte mouku.

4

Na nepřilnavé pánvi zpěňte cibuli, česnek a ochuťte je kořením.

5

Obsah pánve přendejte do mixéru a rozmixujte spolu s luštěninami a koriandrem.

6

Do směsi přisypte ovesnou mouku a pomoučenýma rukama vytvarujte silnější burger.

7

Burger opečte na grilu nebo v troubě a servírujte dle své chuti.

Vegetariánský luštěninový burger

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama