Vegetariánský luštěninový burger

Vysoké teploty doslova vybízí k předčasnému zahájení grilovací sezóny. Co takhle ji odstartovat bezmasou pochoutkou s minimem kalorií, zato s vyváženým poměrem sacharidů, bílkovin a zdraví prospěšné vlákniny?

Množství1 porce

Ingredience

reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě - Grilovací speciál

  • 65 fantastických receptů, díky kterým u grilu zazáří každý
  • 12 originálních bezmasých lahůdek včetně oblíbeného hermelínu
  • Domácí dipy a zálivky bez skrytých kalorií
  • Recepty jen z pár ingrediencí, které koupíte v běžném supermarketu
  • 14 skvělých nápadů na párty jídla včetně obložených chlebíčků
  • Extra tipy k volbě grilu, solení masa i výběru nápojů
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400 - 550 kcal
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Fazole i čočku předem namočte, poté uvařte zvlášť dle návodů.

2

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.

3

Z ovesných vloček umelte mouku.

4

Na nepřilnavé pánvi zpěňte cibuli, česnek a ochuťte je kořením.

5

Obsah pánve přendejte do mixéru a rozmixujte spolu s luštěninami a koriandrem.

6

Do směsi přisypte ovesnou mouku a pomoučenýma rukama vytvarujte silnější burger.

7

Burger opečte na grilu nebo v troubě a servírujte dle své chuti.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Postup

1

Fazole i čočku předem namočte, poté uvařte zvlášť dle návodů.

2

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.

3

Z ovesných vloček umelte mouku.

4

Na nepřilnavé pánvi zpěňte cibuli, česnek a ochuťte je kořením.

5

Obsah pánve přendejte do mixéru a rozmixujte spolu s luštěninami a koriandrem.

6

Do směsi přisypte ovesnou mouku a pomoučenýma rukama vytvarujte silnější burger.

7

Burger opečte na grilu nebo v troubě a servírujte dle své chuti.

Vegetariánský luštěninový burger
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít