Lilková pomazánka Baba Ghanoush

Baba Ghanoush (čti babaganuš) je pomazánka z lilku, původem z Blízkého východu. Můžete ji jíst buď jako lehký předkrm, nebo jako hlavní chod či přílohu k pečenému anebo grilovanému masu.

Množství2 porce

Ingredience

 2 lilky
 2 stroužky česneku
 šťáva z půlky limetky
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

2

Lilky překrojte napůl, na řezu dužinu nařízněte do mřížky, posolte a zalijte trochou olivového oleje.

3

Lilky dejte na plech, ten přikryjte alobalem a vložte do trouby.

4

Lilky pečte 60 minut, dokud nebude dužina úplně měkká.

5

Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

6

Z vychladlých polovin lilků vydlabejte dužinu – pouze zelenožlutou část. Tu přendejte do misky.

7

K lilkům přidejte sůl, tahini, prolisovaný česnek, olivový olej a šťávu z limety.

8

Vše rozmixujte.

9

Můžete ihned podávat nebo pomazánku nechat ještě v lednici vychladit.

10

Na talíři ozdobte čerstvými bylinkami, oříšky, semínky či olivami.

Typ jídlaStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 lilky
 2 stroužky česneku
 šťáva z půlky limetky

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

2

Lilky překrojte napůl, na řezu dužinu nařízněte do mřížky, posolte a zalijte trochou olivového oleje.

3

Lilky dejte na plech, ten přikryjte alobalem a vložte do trouby.

4

Lilky pečte 60 minut, dokud nebude dužina úplně měkká.

5

Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

6

Z vychladlých polovin lilků vydlabejte dužinu – pouze zelenožlutou část. Tu přendejte do misky.

7

K lilkům přidejte sůl, tahini, prolisovaný česnek, olivový olej a šťávu z limety.

8

Vše rozmixujte.

9

Můžete ihned podávat nebo pomazánku nechat ještě v lednici vychladit.

10

Na talíři ozdobte čerstvými bylinkami, oříšky, semínky či olivami.

Lilková pomazánka Baba Ghanoush
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zlepšete kvalitu života přátelům a rodině. Sdílejte s nimi článek. Děkujeme.

[mv_grow_share]
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít