Bezhladoveni.cz

Lilková pomazánka Baba Ghanoush

Baba Ghanoush (čti babaganuš) je pomazánka z lilku, původem z Blízkého východu. Můžete ji jíst buď jako lehký předkrm, nebo jako hlavní chod či přílohu k pečenému anebo grilovanému masu.

Množství2 porce

Ingredience

 2 lilky
 2 stroužky česneku
 šťáva z půlky limetky
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

2

Lilky překrojte napůl, na řezu dužinu nařízněte do mřížky, posolte a zalijte trochou olivového oleje.

3

Lilky dejte na plech, ten přikryjte alobalem a vložte do trouby.

4

Lilky pečte 60 minut, dokud nebude dužina úplně měkká.

5

Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

6

Z vychladlých polovin lilků vydlabejte dužinu – pouze zelenožlutou část. Tu přendejte do misky.

7

K lilkům přidejte sůl, tahini, prolisovaný česnek, olivový olej a šťávu z limety.

8

Vše rozmixujte.

9

Můžete ihned podávat nebo pomazánku nechat ještě v lednici vychladit.

10

Na talíři ozdobte čerstvými bylinkami, oříšky, semínky či olivami.

Typ jídlaStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 2 lilky
 2 stroužky česneku
 šťáva z půlky limetky

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

2

Lilky překrojte napůl, na řezu dužinu nařízněte do mřížky, posolte a zalijte trochou olivového oleje.

3

Lilky dejte na plech, ten přikryjte alobalem a vložte do trouby.

4

Lilky pečte 60 minut, dokud nebude dužina úplně měkká.

5

Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

6

Z vychladlých polovin lilků vydlabejte dužinu – pouze zelenožlutou část. Tu přendejte do misky.

7

K lilkům přidejte sůl, tahini, prolisovaný česnek, olivový olej a šťávu z limety.

8

Vše rozmixujte.

9

Můžete ihned podávat nebo pomazánku nechat ještě v lednici vychladit.

10

Na talíři ozdobte čerstvými bylinkami, oříšky, semínky či olivami.

Lilková pomazánka Baba Ghanoush
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama
Doprava zdarma na kokosové produkty ve specializovaném obchodu zkokosu.cz Doprava zdarma
Doprava zdarma na kokosové produkty ve specializovaném obchodu zkokosu.cz
Máme tu pro tebe klasické i designové kokosové misky a jiné výrobky od farmářů z Vietnamu, ručně šité, pratelné a kompostovatelné pomocníky do kuchyně i koupelny, zero waste produkty šetrné k naší planetě a přírodní kosmetiku převážně z českých luhů a hájů. Doprava Zásilkovnou při nákupu nad 499 Kč zdarma.

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům