Teplý salát s cizrnou, rýží a pečeným květákem

Vyzkoušejte teplý salát s pečeným, rozvoněným květákem, díky němuž získá fantastickou chuť. V kombinaci s cizrnou, sušenými rajčaty a dalšími lahodnými ingrediencemi překvapí i jinak běžné “odpůrce” zeleniny.

Množství2 porce
Čas přípravy10 hodinČas vaření2 hodinCelkový čas12 hodin

Ingredience

reklama

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Postup

1

Cizrnu dejte namočit nejlépe přes noc, poté ji vařte v nové vodě cca 1,5 hodiny.

2

Rýži uvařte zvlášť dle návodu.

3

Květák pokrájejte na menší růžičky, zakápněte je olejem a posypte kmínem. Poté je dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na cca 20 až 25 minut.

4

Rajčata pokrájejte na malé kousky.

5

Koriandr nasekejte nadrobno.

6

Ve velké míse smíchejte uvařenou rýži, cizrnu, upečený květák, rajčata, listy salátu a koriandr.

7

Nakonec vše osolte a opepřete dle chuti.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Cizrnu dejte namočit nejlépe přes noc, poté ji vařte v nové vodě cca 1,5 hodiny.

2

Rýži uvařte zvlášť dle návodu.

3

Květák pokrájejte na menší růžičky, zakápněte je olejem a posypte kmínem. Poté je dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na cca 20 až 25 minut.

4

Rajčata pokrájejte na malé kousky.

5

Koriandr nasekejte nadrobno.

6

Ve velké míse smíchejte uvařenou rýži, cizrnu, upečený květák, rajčata, listy salátu a koriandr.

7

Nakonec vše osolte a opepřete dle chuti.

Teplý salát s cizrnou, rýží a pečeným květákem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít