Bezhladoveni.cz

Lehký bramborový salát s avokádem

Je pro vás klasický bramborový salát s majonézou a salámem moc těžký? Nehodí se vám při hubnutí? Vyzkoušejte odlehčenou variantu s avokádem.

Množství1 porce
Celkový čas40 minut

Ingredience

 3 menší salátové brambory
 větší mrkev
 menší kousek bulvového celeru
 menší petržel
 hrst mladého hrášku
 větší nakládaná okurka
 malá žlutá nebo bílá cibule
 1 lžička jablečného octa
 ½ zralého avokáda
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Brambory vložte do vroucí vody a uvařte ve slupce doměkka.

2

Mrkev, celer a petržel oškrábejte a nakrájejte na stejně malé kousky.

3

Mrkev, celer, petržel a hrášek uvařte v páře doměkka.

4

Uvařenou zeleninu přendejte do mísy a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Zvlášť nechte vychladnout i uvařené brambory.

5

Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji spolu s okurkou nadrobno.

6

Avokádo oloupejte a vidličkou rozmačkejte na kaši.

7

Vychlazené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

8

K vychlazené kořenové zelenině přihoďte brambory, cibuli, okurku, rozmačkané avokádo, přisypte sůl, pepř a přilijte ocet.

9

Vše zlehka promíchejte a před podáváním v lednici vychlaďte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 3 menší salátové brambory
 větší mrkev
 menší kousek bulvového celeru
 menší petržel
 hrst mladého hrášku
 větší nakládaná okurka
 malá žlutá nebo bílá cibule
 1 lžička jablečného octa
 ½ zralého avokáda

Postup

1

Brambory vložte do vroucí vody a uvařte ve slupce doměkka.

2

Mrkev, celer a petržel oškrábejte a nakrájejte na stejně malé kousky.

3

Mrkev, celer, petržel a hrášek uvařte v páře doměkka.

4

Uvařenou zeleninu přendejte do mísy a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Zvlášť nechte vychladnout i uvařené brambory.

5

Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji spolu s okurkou nadrobno.

6

Avokádo oloupejte a vidličkou rozmačkejte na kaši.

7

Vychlazené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

8

K vychlazené kořenové zelenině přihoďte brambory, cibuli, okurku, rozmačkané avokádo, přisypte sůl, pepř a přilijte ocet.

9

Vše zlehka promíchejte a před podáváním v lednici vychlaďte.

Lehký bramborový salát s avokádem

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama