Lehký bramborový salát s avokádem

Je pro vás klasický bramborový salát s majonézou a salámem moc těžký? Nehodí se vám při hubnutí? Vyzkoušejte odlehčenou variantu s avokádem.

Množství1 porce
Celkový čas40 minut

Ingredience

 3 menší salátové brambory
 větší mrkev
 menší kousek bulvového celeru
 menší petržel
 hrst mladého hrášku
 větší nakládaná okurka
 malá žlutá nebo bílá cibule
 1 lžička jablečného octa
 ½ zralého avokáda
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě pod jednou pokličkou

  • 111 zdravých a originálních receptů
  • Přes 80 vegetariánských receptů, které budou milovat i masožravci
  • 224 stran tipů pro nejzdravější vaření
  • Ze surovin, co máte doma
  • Uvařeno jednoduše a rychle
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Brambory vložte do vroucí vody a uvařte ve slupce doměkka.

2

Mrkev, celer a petržel oškrábejte a nakrájejte na stejně malé kousky.

3

Mrkev, celer, petržel a hrášek uvařte v páře doměkka.

4

Uvařenou zeleninu přendejte do mísy a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Zvlášť nechte vychladnout i uvařené brambory.

5

Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji spolu s okurkou nadrobno.

6

Avokádo oloupejte a vidličkou rozmačkejte na kaši.

7

Vychlazené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

8

K vychlazené kořenové zelenině přihoďte brambory, cibuli, okurku, rozmačkané avokádo, přisypte sůl, pepř a přilijte ocet.

9

Vše zlehka promíchejte a před podáváním v lednici vychlaďte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 3 menší salátové brambory
 větší mrkev
 menší kousek bulvového celeru
 menší petržel
 hrst mladého hrášku
 větší nakládaná okurka
 malá žlutá nebo bílá cibule
 1 lžička jablečného octa
 ½ zralého avokáda

Postup

1

Brambory vložte do vroucí vody a uvařte ve slupce doměkka.

2

Mrkev, celer a petržel oškrábejte a nakrájejte na stejně malé kousky.

3

Mrkev, celer, petržel a hrášek uvařte v páře doměkka.

4

Uvařenou zeleninu přendejte do mísy a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Zvlášť nechte vychladnout i uvařené brambory.

5

Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji spolu s okurkou nadrobno.

6

Avokádo oloupejte a vidličkou rozmačkejte na kaši.

7

Vychlazené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

8

K vychlazené kořenové zelenině přihoďte brambory, cibuli, okurku, rozmačkané avokádo, přisypte sůl, pepř a přilijte ocet.

9

Vše zlehka promíchejte a před podáváním v lednici vychlaďte.

Lehký bramborový salát s avokádem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít