Nepečený cheesecake s pravou vanilkou a oříšky

Vyzkoušejte cheesecake bez mouky, vajec a mléčných výrobků. Budete překvapeni dokonalým spojením chutí, jeho jemnou, vláčnou a pevnou konzistencí. Tuhle delikatesu navíc zvládne i úplný začátečník.

Množství1 porce

Ingredience

Na korpus
 1 hrnek sušených datlí
 ½ hrnku loupaných mandlí
 ½ hrnku vlašských ořechů
 2 lžíce tmavého karobového prášku
Na krém
 2 plechovky kokosového krému
 1 vanilkový lusk
 1 hrnek kešu ořechů
 šťáva z 1/2 limetky
 datlový sirup
 hořká čokoláda na ozdobu

Postup

1

Ořechy nechte zaktivovat.

2

Datle také předem namočte.

3

Připravte si dortovou formu a její dno vyložte pečicím papírem.

4

Vodu z datlí, mandlí a vlašských ořechů slijte a vše spolu s karobem vložte do kuchyňského robotu.

5

Rozmixovanou hmotu namačkejte na dno formy a takto hotový korpus dejte na pár hodin do lednice nebo do mrazáku.

6

Kešu ořechy zbavené vody rozmixujte spolu s tužším vrškem kokosového krému a se zbylými ingrediencemi (vyjma čokolády) do hladkého krému.

7

Krém vylijte na korpus, uhlaďte jej do rovna a dort dejte opět vychladit.

8

Pokud jste cheesecake dali do mrazáku, nechte ho před jeho servírováním alespoň 30 minut povolit, nejlépe při pokojové teplotě.

9

Na závěr ho můžete posypat nastrouhanou hořkou čokoládou a dále ozdobit dle vlastní fantazie.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na korpus
 1 hrnek sušených datlí
 ½ hrnku loupaných mandlí
 ½ hrnku vlašských ořechů
 2 lžíce tmavého karobového prášku
Na krém
 2 plechovky kokosového krému
 1 vanilkový lusk
 1 hrnek kešu ořechů
 šťáva z 1/2 limetky
 datlový sirup
 hořká čokoláda na ozdobu

Postup

1

Ořechy nechte zaktivovat.

2

Datle také předem namočte.

3

Připravte si dortovou formu a její dno vyložte pečicím papírem.

4

Vodu z datlí, mandlí a vlašských ořechů slijte a vše spolu s karobem vložte do kuchyňského robotu.

5

Rozmixovanou hmotu namačkejte na dno formy a takto hotový korpus dejte na pár hodin do lednice nebo do mrazáku.

6

Kešu ořechy zbavené vody rozmixujte spolu s tužším vrškem kokosového krému a se zbylými ingrediencemi (vyjma čokolády) do hladkého krému.

7

Krém vylijte na korpus, uhlaďte jej do rovna a dort dejte opět vychladit.

8

Pokud jste cheesecake dali do mrazáku, nechte ho před jeho servírováním alespoň 30 minut povolit, nejlépe při pokojové teplotě.

9

Na závěr ho můžete posypat nastrouhanou hořkou čokoládou a dále ozdobit dle vlastní fantazie.

Nepečený cheesecake s pravou vanilkou a oříšky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.