Nepečené badyánové sušenky

Jaké dobroty by podle vás neměly chybět na vánočním stole? Za nás rozhodně nepečené badyánové sušenky s perfektními nutričními hodnotami. Tenhle bleskurychlý recept stihnete připravit ještě do Štědrého večera.

Množství4 porce
Celkový čas3 hodin

Ingredience

 100 g datlí
 100 g vlašských ořechů
 1 lžička raw kakaového prášku
  lžičky mletého badyánu
  lžičky mleté skořice
 špetka mleté vanilky
 špetka himalájské soli

Postup

1

Datle rozmixujte na pastu.

2

K datlové pastě přihoďte ořechy a přisypte zbylé ingredience.

3

Vše společně rozmixujte.

4

Výsledné “těsto” dejte odležet do lednice alespoň na hodinu.

5

Vychlazené “těsto” rovnoměrně rozválejte a vykrajujte z něho vámi zvolené tvary.

6

Sušenky přemístěte na tác a dejte je ztuhnout do mrazáku.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 100 g datlí
 100 g vlašských ořechů
 1 lžička raw kakaového prášku
  lžičky mletého badyánu
  lžičky mleté skořice
 špetka mleté vanilky
 špetka himalájské soli

Postup

1

Datle rozmixujte na pastu.

2

K datlové pastě přihoďte ořechy a přisypte zbylé ingredience.

3

Vše společně rozmixujte.

4

Výsledné “těsto” dejte odležet do lednice alespoň na hodinu.

5

Vychlazené “těsto” rovnoměrně rozválejte a vykrajujte z něho vámi zvolené tvary.

6

Sušenky přemístěte na tác a dejte je ztuhnout do mrazáku.

Nepečené badyánové sušenky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.