Lehký salát s pohankou a sušenými rajčaty

Zbyla vám pohanka a nevíte, co s ní? Připravte z ní a pár dalších ingrediencí výživný a sytý salát lahodný i druhý den.

Množství2 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 300 g pohanky v suchém stavu
 červená cibule
 hrst blanšírovaných mandlí
 25 g čerstvé bazalky
 150 g sušených rajčat nenaložených v oleji
 50 g nakládaných kapary
 hrst nesířených rozinek
 špetka černého pepře
 3 lžíce panenského olivového oleje lisovaného za studena
 2 lžíce tahini pasty
 1 lžička jablečného octa
 bylinky na ozdobení
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě - Grilovací speciál

  • 65 fantastických receptů, díky kterým u grilu zazáří každý
  • 12 originálních bezmasých lahůdek včetně oblíbeného hermelínu
  • Domácí dipy a zálivky bez skrytých kalorií
  • Recepty jen z pár ingrediencí, které koupíte v běžném supermarketu
  • 14 skvělých nápadů na párty jídla včetně obložených chlebíčků
  • Extra tipy k volbě grilu, solení masa i výběru nápojů
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400 - 550 kcal
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Pohanku důkladně propláchněte a uvařte dle návodu.

2

Rajčata namočte do horké vody, po chvilce (cca 10-15 minut) slijte.

3

Kapary propláchněte.

4

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

5

Mandle zlehka nasucho opražte.

6

Uvařenou a vychladlou pohanku promíchejte s cibulí, rajčaty, kapary, mandlemi a bazalkou.

7

Vše dochuťte pepřem a dresinkem (olej, tahini, ocet) a promíchejte.

8

Salát podávejte vychlazený, posypaný čerstvými bylinkami (petrželkou, koriandrem).

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 300 g pohanky v suchém stavu
 červená cibule
 hrst blanšírovaných mandlí
 25 g čerstvé bazalky
 150 g sušených rajčat nenaložených v oleji
 50 g nakládaných kapary
 hrst nesířených rozinek
 špetka černého pepře
 3 lžíce panenského olivového oleje lisovaného za studena
 2 lžíce tahini pasty
 1 lžička jablečného octa
 bylinky na ozdobení

Postup

1

Pohanku důkladně propláchněte a uvařte dle návodu.

2

Rajčata namočte do horké vody, po chvilce (cca 10-15 minut) slijte.

3

Kapary propláchněte.

4

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

5

Mandle zlehka nasucho opražte.

6

Uvařenou a vychladlou pohanku promíchejte s cibulí, rajčaty, kapary, mandlemi a bazalkou.

7

Vše dochuťte pepřem a dresinkem (olej, tahini, ocet) a promíchejte.

8

Salát podávejte vychlazený, posypaný čerstvými bylinkami (petrželkou, koriandrem).

Notes

Lehký salát s pohankou a sušenými rajčaty
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.