Bezhladoveni.cz

Veganský quiche s cuketou a tofu

Využijte hezkých dnů k pikniku s přáteli či rodinou. Jako stvořené k této příležitosti jsou slané quiche. Co třeba veganský quiche s cuketou a tofu krémem místo klasické smetany?

Množství2 porce

Ingredience

Na krustu
 50 ml vody
Na krém
 1 balení bílého tofu
 pár kapek citrónové šťávy
 ½ hrnku mandlového mléka
 1 stroužek česneku
 pár snítek čerstvého oregana
Na dokončení
 1 menší cuketa
 hrst čerstvého oregana
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Na krustu smícháme špaldovou mouku se solí, přilijeme olivový olej, vodu a zpracujeme v kompaktní hmotu.

3

Dortovou formu vymažeme olivovým olejem a rukama vmačkáme těsto.

4

Předpečeme jej na 10 minut.

5

Mezitím si připravíme náplň. Tofu rozmixujeme s citrónovou šťávou, mandlovým mlékem, lahůdkovým droždím, česnekem, oreganem, solí a pepřem v hladký krém.

6

Předpečenou krustu plníme tofu krémem a poklademe tenkými kolečky cukety.

7

Dáme péct na dalších 15 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

Na krustu
 50 ml vody
Na krém
 1 balení bílého tofu
 pár kapek citrónové šťávy
 ½ hrnku mandlového mléka
 1 stroužek česneku
 pár snítek čerstvého oregana
Na dokončení
 1 menší cuketa
 hrst čerstvého oregana

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Na krustu smícháme špaldovou mouku se solí, přilijeme olivový olej, vodu a zpracujeme v kompaktní hmotu.

3

Dortovou formu vymažeme olivovým olejem a rukama vmačkáme těsto.

4

Předpečeme jej na 10 minut.

5

Mezitím si připravíme náplň. Tofu rozmixujeme s citrónovou šťávou, mandlovým mlékem, lahůdkovým droždím, česnekem, oreganem, solí a pepřem v hladký krém.

6

Předpečenou krustu plníme tofu krémem a poklademe tenkými kolečky cukety.

7

Dáme péct na dalších 15 minut.

Veganský quiche s cuketou a tofu

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama