Veganský quiche s cuketou a tofu

Využijte hezkých dnů k pikniku s přáteli či rodinou. Jako stvořené k této příležitosti jsou slané quiche. Co třeba veganský quiche s cuketou a tofu krémem místo klasické smetany?

Množství2 porce

Ingredience

Na krustu
 50 ml vody
Na krém
 1 balení bílého tofu
 pár kapek citrónové šťávy
 ½ hrnku mandlového mléka
 1 stroužek česneku
 pár snítek čerstvého oregana
Na dokončení
 1 menší cuketa
 hrst čerstvého oregana
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ze spíže

  • 70 zdravých a jednoduchých receptů
  • Jídla z běžně dostupných surovin po celé ČR
  • Snadná příprava v jednom hrnci nebo plechu
  • Nápady na vaření z luštěnin a tradiční zeleniny
  • Tipy na vhodné skladování ve spíži i lednici
  • Seznam všech surovin pro snadné nákupy
  • Úsporné vaření – průměrná cena za porci je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Na krustu smícháme špaldovou mouku se solí, přilijeme olivový olej, vodu a zpracujeme v kompaktní hmotu.

3

Dortovou formu vymažeme olivovým olejem a rukama vmačkáme těsto.

4

Předpečeme jej na 10 minut.

5

Mezitím si připravíme náplň. Tofu rozmixujeme s citrónovou šťávou, mandlovým mlékem, lahůdkovým droždím, česnekem, oreganem, solí a pepřem v hladký krém.

6

Předpečenou krustu plníme tofu krémem a poklademe tenkými kolečky cukety.

7

Dáme péct na dalších 15 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na krustu
 50 ml vody
Na krém
 1 balení bílého tofu
 pár kapek citrónové šťávy
 ½ hrnku mandlového mléka
 1 stroužek česneku
 pár snítek čerstvého oregana
Na dokončení
 1 menší cuketa
 hrst čerstvého oregana

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Na krustu smícháme špaldovou mouku se solí, přilijeme olivový olej, vodu a zpracujeme v kompaktní hmotu.

3

Dortovou formu vymažeme olivovým olejem a rukama vmačkáme těsto.

4

Předpečeme jej na 10 minut.

5

Mezitím si připravíme náplň. Tofu rozmixujeme s citrónovou šťávou, mandlovým mlékem, lahůdkovým droždím, česnekem, oreganem, solí a pepřem v hladký krém.

6

Předpečenou krustu plníme tofu krémem a poklademe tenkými kolečky cukety.

7

Dáme péct na dalších 15 minut.

Veganský quiche s cuketou a tofu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít