Print Options:

Veganský quiche s cuketou a tofu

Množství2 porce

Na krustu
 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
 ½ lžičky soli
 40 ml olivového oleje
 50 ml vody
Na krém
 1 balení bílého tofu
 pár kapek citrónové šťávy
 ½ hrnku mandlového mléka
 1 lžíce lahůdkového droždí
 1 stroužek česneku
 pár snítek čerstvého oregana
 sůl
 pepř
Na dokončení
 1 menší cuketa
 hrst čerstvého oregana
1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Na krustu smícháme špaldovou mouku se solí, přilijeme olivový olej, vodu a zpracujeme v kompaktní hmotu.

3

Dortovou formu vymažeme olivovým olejem a rukama vmačkáme těsto.

4

Předpečeme jej na 10 minut.

5

Mezitím si připravíme náplň. Tofu rozmixujeme s citrónovou šťávou, mandlovým mlékem, lahůdkovým droždím, česnekem, oreganem, solí a pepřem v hladký krém.

6

Předpečenou krustu plníme tofu krémem a poklademe tenkými kolečky cukety.

7

Dáme péct na dalších 15 minut.

Nutrition Facts

porce 2