Bezhladoveni.cz

Kuřecí roláda se sýrovou nádivkou

Hledáte tip na roládu, která se vždy povede? Zkuste tuhle. Kuřecí prsa nabízí skvělý zdroj kvalitních živočišných bílkovin. Recept je velmi lehký, zdravý a uctíte s ním i vzácnou návštěvu.

Množství4 porce

Ingredience

 600 g kuřecích prsou
 4 celozrnné kaiserky
 50 g sýra Gran Moravia nastrouhaného najemno
 20 g másla
 200 ml polotučného mléka
 1 vejce
 špetka muškátového oříšku
 1 kávová lžička jedlé sody
 svazek čerstvé listové petrželky
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Kaiserky nakrájejte na kostky a dejte je do mísy.

3

Petrželku nasekejte nadrobno a přidejte ji k pečivu.

4

Přidejte mléko, vejce, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, muškátový oříšek a jedlou sodu.

5

Rukama vše zpracujte tak, aby vzniklo celistvé těsto vhodné na nádivku.

6

Kuřecí prso v půli nakrojte a rozevřete.

7

Paličkou na maso rozevřené prso trošku naklepejte, aby se ztenčilo a plocha prsa zvětšila.

8

Prso osolte, opepřete a vložte nádivku. Tu rozprostřete doprostřed masa po celé délce.

9

Prso nyní zarolujte a pomocí párátek jej spojte.

10

Takto postupujte se všemi prsíčky.

11

Hotové rolky vložte do větší zapékací mísy.

12

K rolkám přidejte plátky masa.

13

Pečicí mísu / formu zakryjte víkem, nebo přikryjte alobalem.

14

Pečte asi hodinu dozlatova.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 600 g kuřecích prsou
 4 celozrnné kaiserky
 50 g sýra Gran Moravia nastrouhaného najemno
 20 g másla
 200 ml polotučného mléka
 1 vejce
 špetka muškátového oříšku
 1 kávová lžička jedlé sody
 svazek čerstvé listové petrželky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Kaiserky nakrájejte na kostky a dejte je do mísy.

3

Petrželku nasekejte nadrobno a přidejte ji k pečivu.

4

Přidejte mléko, vejce, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, muškátový oříšek a jedlou sodu.

5

Rukama vše zpracujte tak, aby vzniklo celistvé těsto vhodné na nádivku.

6

Kuřecí prso v půli nakrojte a rozevřete.

7

Paličkou na maso rozevřené prso trošku naklepejte, aby se ztenčilo a plocha prsa zvětšila.

8

Prso osolte, opepřete a vložte nádivku. Tu rozprostřete doprostřed masa po celé délce.

9

Prso nyní zarolujte a pomocí párátek jej spojte.

10

Takto postupujte se všemi prsíčky.

11

Hotové rolky vložte do větší zapékací mísy.

12

K rolkám přidejte plátky masa.

13

Pečicí mísu / formu zakryjte víkem, nebo přikryjte alobalem.

14

Pečte asi hodinu dozlatova.

Kuřecí roláda se sýrovou nádivkou

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama
reklama