Kroupové rizoto s fazolemi a zeleninou

Rádi vaříte z domácích, sezónních surovin? Většinu z nich využijete k přípravě kroupového rizota dle našeho receptu. Dejte nám vědět, jak vám chutnalo.

Množství2 porce
Celkový čas1 hodina 15 minut

Ingredience

 hrnek uvařených ječných krup
 hrnek uvařených fazolí
 2 cibule
 stroužek česneku
 hrst čerstvého tymiánu
 hrst čerstvé majoránky
 rostlinné mléko/smetana na vaření
 2 lžíce olivového oleje na vaření
 ½ menší cukety
 ½ menšího lilku
 2 mrkve
 2 kořenové petržele
 kousek bulvového celeru
 ½ papriky
 nať jarní cibulky
 nať póru
 pár růžiček květáku
 černý pepř
 himalájská sůl
 hrst celého kmínu
 2 lžíce tahini pasty

Postup

1

V míse smíchejte kroupy s fazolemi, osolte je a opepřete.

2

1 cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Na rozpálené pánvi na lžíci olivového oleje nechte cibuli a česnek krátce zpěnit, poté k nim přisypte tymián a majoránku.

4

Směs přisypte ke kroupám a fazolím, vše lehce promíchejte a následně přendejte do zapékací misky.

5

Obsah misky podlijte trochou rostlinného mléka a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 20 minut.

6

Mezitím si očistěte a pokrájejte všechnu zbylou zeleninu na stejně velké kousky.

7

Zeleninu vložte do zapékací misky, osolte, opepřete, okořeňte kmínem, zakápněte 2. lžíci olivového oleje a podlijte trochou vody.

8

Zeleninu dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C na 40 minut.

9

Hotové jídlo servírujte přelité tahini.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 hrnek uvařených ječných krup
 hrnek uvařených fazolí
 2 cibule
 stroužek česneku
 hrst čerstvého tymiánu
 hrst čerstvé majoránky
 rostlinné mléko/smetana na vaření
 2 lžíce olivového oleje na vaření
 ½ menší cukety
 ½ menšího lilku
 2 mrkve
 2 kořenové petržele
 kousek bulvového celeru
 ½ papriky
 nať jarní cibulky
 nať póru
 pár růžiček květáku
 černý pepř
 himalájská sůl
 hrst celého kmínu
 2 lžíce tahini pasty

Postup

1

V míse smíchejte kroupy s fazolemi, osolte je a opepřete.

2

1 cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Na rozpálené pánvi na lžíci olivového oleje nechte cibuli a česnek krátce zpěnit, poté k nim přisypte tymián a majoránku.

4

Směs přisypte ke kroupám a fazolím, vše lehce promíchejte a následně přendejte do zapékací misky.

5

Obsah misky podlijte trochou rostlinného mléka a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 20 minut.

6

Mezitím si očistěte a pokrájejte všechnu zbylou zeleninu na stejně velké kousky.

7

Zeleninu vložte do zapékací misky, osolte, opepřete, okořeňte kmínem, zakápněte 2. lžíci olivového oleje a podlijte trochou vody.

8

Zeleninu dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C na 40 minut.

9

Hotové jídlo servírujte přelité tahini.

Kroupové rizoto s fazolemi a zeleninou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.