Bezhladoveni.cz

Kroupové rizoto s fazolemi a zeleninou

Rádi vaříte z domácích, sezónních surovin? Většinu z nich využijete k přípravě kroupového rizota dle našeho receptu. Dejte nám vědět, jak vám chutnalo.

Množství2 porce
Celkový čas1 hodina 15 minut

Ingredience

 2 cibule
 stroužek česneku
 hrst čerstvého tymiánu
 hrst čerstvé majoránky
 ½ menší cukety
 ½ menšího lilku
 2 mrkve
 2 kořenové petržele
 kousek bulvového celeru
 ½ papriky
 nať jarní cibulky
 nať póru
 pár růžiček květáku
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

V míse smíchejte kroupy s fazolemi, osolte je a opepřete.

2

1 cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Na rozpálené pánvi na lžíci olivového oleje nechte cibuli a česnek krátce zpěnit, poté k nim přisypte tymián a majoránku.

4

Směs přisypte ke kroupám a fazolím, vše lehce promíchejte a následně přendejte do zapékací misky.

5

Obsah misky podlijte trochou rostlinného mléka a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 20 minut.

6

Mezitím si očistěte a pokrájejte všechnu zbylou zeleninu na stejně velké kousky.

7

Zeleninu vložte do zapékací misky, osolte, opepřete, okořeňte kmínem, zakápněte 2. lžíci olivového oleje a podlijte trochou vody.

8

Zeleninu dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C na 40 minut.

9

Hotové jídlo servírujte přelité tahini.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 2 cibule
 stroužek česneku
 hrst čerstvého tymiánu
 hrst čerstvé majoránky
 ½ menší cukety
 ½ menšího lilku
 2 mrkve
 2 kořenové petržele
 kousek bulvového celeru
 ½ papriky
 nať jarní cibulky
 nať póru
 pár růžiček květáku

Postup

1

V míse smíchejte kroupy s fazolemi, osolte je a opepřete.

2

1 cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Na rozpálené pánvi na lžíci olivového oleje nechte cibuli a česnek krátce zpěnit, poté k nim přisypte tymián a majoránku.

4

Směs přisypte ke kroupám a fazolím, vše lehce promíchejte a následně přendejte do zapékací misky.

5

Obsah misky podlijte trochou rostlinného mléka a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 20 minut.

6

Mezitím si očistěte a pokrájejte všechnu zbylou zeleninu na stejně velké kousky.

7

Zeleninu vložte do zapékací misky, osolte, opepřete, okořeňte kmínem, zakápněte 2. lžíci olivového oleje a podlijte trochou vody.

8

Zeleninu dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C na 40 minut.

9

Hotové jídlo servírujte přelité tahini.

Kroupové rizoto s fazolemi a zeleninou

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama