Bezhladoveni.cz

Křehké vanilkové cukroví bez cukru

Receptů na tradiční vánoční cukroví je celá řada. Co takhle vyzkoušet náš nevšední druh křehkého vanilkového cukroví s pudingovou náplní? Díky pudingu je měkké a mimořádně vláčné, navíc báječně voní, a ještě lépe chutná.

Množství
Celkový čas11 hodin 30 minut

Ingredience

 40 g vanilkového pudinku (např. BIO pudink bez lepku vanilkový Amylon)
 250 ml mandlového mléka
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

V míse smícháme mouku, ½ sáčku pudinku a vanilkový lusk.

2

Ve druhé míse vyšleháme kokosové mléko s arašídovým máslem a datlovým sirupem.

3

Tekuté ingredience pomalu přiléváme k sypkým.

4

Vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme ho v lednici odpočinout alespoň přes noc.

5

Odleželé těsto rozválíme na placku o tloušťce cca 2–3 cm.

6

Vykrajujeme tvary a rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.

7

Pečeme 10–15 minut v závislosti na typu trouby, přičemž cukroví kontrolujeme, aby příliš nezhnědlo.

8

Upečené cukroví necháme vychladnout a poté je slepíme vanilkovým pudinkem (½ pudinkového sáčku + mandlové mléko).

9

Nakonec slepené cukroví polijeme hořkou čokoládou a zdobíme dle vlastní fantazie, například strouhaným kokosem.

10

Cukroví skladujeme v uzavřené nádobě v chladu a temnu.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 40 g vanilkového pudinku (např. BIO pudink bez lepku vanilkový Amylon)
 250 ml mandlového mléka

Postup

1

V míse smícháme mouku, ½ sáčku pudinku a vanilkový lusk.

2

Ve druhé míse vyšleháme kokosové mléko s arašídovým máslem a datlovým sirupem.

3

Tekuté ingredience pomalu přiléváme k sypkým.

4

Vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme ho v lednici odpočinout alespoň přes noc.

5

Odleželé těsto rozválíme na placku o tloušťce cca 2–3 cm.

6

Vykrajujeme tvary a rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.

7

Pečeme 10–15 minut v závislosti na typu trouby, přičemž cukroví kontrolujeme, aby příliš nezhnědlo.

8

Upečené cukroví necháme vychladnout a poté je slepíme vanilkovým pudinkem (½ pudinkového sáčku + mandlové mléko).

9

Nakonec slepené cukroví polijeme hořkou čokoládou a zdobíme dle vlastní fantazie, například strouhaným kokosem.

10

Cukroví skladujeme v uzavřené nádobě v chladu a temnu.

Křehké vanilkové cukroví bez cukru

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama