Křehké vanilkové cukroví bez cukru

Receptů na tradiční vánoční cukroví je celá řada. Co takhle vyzkoušet náš nevšední druh křehkého vanilkového cukroví s pudingovou náplní? Díky pudingu je měkké a mimořádně vláčné, navíc báječně voní, a ještě lépe chutná.

Množství
Celkový čas11 hodin 30 minut

Ingredience

 40 g vanilkového pudinku (např. BIO pudink bez lepku vanilkový Amylon)
 250 ml mandlového mléka
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě do 30 minut

  • 70 receptů s přípravou do 30 minut
  • Recepty vhodné k ohřátí i druhý den v práci
  • Extra kapitola s recepty do mrazáku
  • Hlavní jídla s minimem zašpiněného nádobí
  • Originální tipy, jak v kuchyni ušetřit čas
  • Efektivní krabičkování z 15 ingrediencí
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

V míse smícháme mouku, ½ sáčku pudinku a vanilkový lusk.

2

Ve druhé míse vyšleháme kokosové mléko s arašídovým máslem a datlovým sirupem.

3

Tekuté ingredience pomalu přiléváme k sypkým.

4

Vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme ho v lednici odpočinout alespoň přes noc.

5

Odleželé těsto rozválíme na placku o tloušťce cca 2–3 cm.

6

Vykrajujeme tvary a rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.

7

Pečeme 10–15 minut v závislosti na typu trouby, přičemž cukroví kontrolujeme, aby příliš nezhnědlo.

8

Upečené cukroví necháme vychladnout a poté je slepíme vanilkovým pudinkem (½ pudinkového sáčku + mandlové mléko).

9

Nakonec slepené cukroví polijeme hořkou čokoládou a zdobíme dle vlastní fantazie, například strouhaným kokosem.

10

Cukroví skladujeme v uzavřené nádobě v chladu a temnu.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 40 g vanilkového pudinku (např. BIO pudink bez lepku vanilkový Amylon)
 250 ml mandlového mléka

Postup

1

V míse smícháme mouku, ½ sáčku pudinku a vanilkový lusk.

2

Ve druhé míse vyšleháme kokosové mléko s arašídovým máslem a datlovým sirupem.

3

Tekuté ingredience pomalu přiléváme k sypkým.

4

Vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme ho v lednici odpočinout alespoň přes noc.

5

Odleželé těsto rozválíme na placku o tloušťce cca 2–3 cm.

6

Vykrajujeme tvary a rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.

7

Pečeme 10–15 minut v závislosti na typu trouby, přičemž cukroví kontrolujeme, aby příliš nezhnědlo.

8

Upečené cukroví necháme vychladnout a poté je slepíme vanilkovým pudinkem (½ pudinkového sáčku + mandlové mléko).

9

Nakonec slepené cukroví polijeme hořkou čokoládou a zdobíme dle vlastní fantazie, například strouhaným kokosem.

10

Cukroví skladujeme v uzavřené nádobě v chladu a temnu.

Křehké vanilkové cukroví bez cukru
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít