Křehké vanilkové cukroví bez cukru

Receptů na tradiční vánoční cukroví je celá řada. Co takhle vyzkoušet náš nevšední druh křehkého vanilkového cukroví s pudingovou náplní? Díky pudingu je měkké a mimořádně vláčné, navíc báječně voní, a ještě lépe chutná.

Množství
Celkový čas11 hodin 30 minut

Ingredience

 250 g celozrnné špaldové mouky
 40 g vanilkového pudinku (např. BIO pudink bez lepku vanilkový Amylon)
 160 ml kokosového mléka
 250 ml mandlového mléka
 2 lžíce 100% arašídového másla
 3 lžíce datlového sirupu
 1 vanilkový lusk
 hořká čokoláda a strouhaný kokos na ozdobu

Postup

1

V míse smícháme mouku, ½ sáčku pudinku a vanilkový lusk.

2

Ve druhé míse vyšleháme kokosové mléko s arašídovým máslem a datlovým sirupem.

3

Tekuté ingredience pomalu přiléváme k sypkým.

4

Vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme ho v lednici odpočinout alespoň přes noc.

5

Odleželé těsto rozválíme na placku o tloušťce cca 2–3 cm.

6

Vykrajujeme tvary a rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.

7

Pečeme 10–15 minut v závislosti na typu trouby, přičemž cukroví kontrolujeme, aby příliš nezhnědlo.

8

Upečené cukroví necháme vychladnout a poté je slepíme vanilkovým pudinkem (½ pudinkového sáčku + mandlové mléko).

9

Nakonec slepené cukroví polijeme hořkou čokoládou a zdobíme dle vlastní fantazie, například strouhaným kokosem.

10

Cukroví skladujeme v uzavřené nádobě v chladu a temnu.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 250 g celozrnné špaldové mouky
 40 g vanilkového pudinku (např. BIO pudink bez lepku vanilkový Amylon)
 160 ml kokosového mléka
 250 ml mandlového mléka
 2 lžíce 100% arašídového másla
 3 lžíce datlového sirupu
 1 vanilkový lusk
 hořká čokoláda a strouhaný kokos na ozdobu

Postup

1

V míse smícháme mouku, ½ sáčku pudinku a vanilkový lusk.

2

Ve druhé míse vyšleháme kokosové mléko s arašídovým máslem a datlovým sirupem.

3

Tekuté ingredience pomalu přiléváme k sypkým.

4

Vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme ho v lednici odpočinout alespoň přes noc.

5

Odleželé těsto rozválíme na placku o tloušťce cca 2–3 cm.

6

Vykrajujeme tvary a rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.

7

Pečeme 10–15 minut v závislosti na typu trouby, přičemž cukroví kontrolujeme, aby příliš nezhnědlo.

8

Upečené cukroví necháme vychladnout a poté je slepíme vanilkovým pudinkem (½ pudinkového sáčku + mandlové mléko).

9

Nakonec slepené cukroví polijeme hořkou čokoládou a zdobíme dle vlastní fantazie, například strouhaným kokosem.

10

Cukroví skladujeme v uzavřené nádobě v chladu a temnu.

Křehké vanilkové cukroví bez cukru
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.