Bezhladoveni.cz

Kapustové listy s jáhlovým salátem

S nadcházející zimou a poklesem teplot se obvykle snižuje naše spotřeba zeleniny.

Množství1 porce

Ingredience

Na salát
 100 g jáhel
Na zálivku
 ½ malé fialové cibule
 1 lžička Dijonské hořčice
 1 lžíce jablečného octa
 šťáva z 1/2 citrónu
 1 stroužek česneku
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Jáhly důkladně propláchněte a dejte vařit v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody se špetkou soli. Kdo by se bál hořkosti, může je spařit, ale u čerstvých jáhel to opravdu není nutné.

2

Jáhly vařte zhruba 15 minut, stáhněte plamen a nechte ještě 5 minut dojít pod pokličkou.

3

Mezitím si v misce prošlehejte na malé kousky nakrájenou cibuli s rajčaty, Dijonskou hořčicí, jablečným octem, citrónovou šťávou, olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem.

4

V míse promíchejte jáhly s nasekanými datlemi, dýňovými semínky, přelijte je zálivkou.

5

Kapustové listy spařte ve vařící, osolené vodě. Po vytažení je propláchněte studenou vodou a opatrně odřízněte tuhou část řapíku tak, aby se listy neponičily a snadněji se motaly.

6

Listy plňte jáhlovým salátem. Můžete je máčet v různých omáčkách.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

Na salát
 100 g jáhel
Na zálivku
 ½ malé fialové cibule
 1 lžička Dijonské hořčice
 1 lžíce jablečného octa
 šťáva z 1/2 citrónu
 1 stroužek česneku

Postup

1

Jáhly důkladně propláchněte a dejte vařit v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody se špetkou soli. Kdo by se bál hořkosti, může je spařit, ale u čerstvých jáhel to opravdu není nutné.

2

Jáhly vařte zhruba 15 minut, stáhněte plamen a nechte ještě 5 minut dojít pod pokličkou.

3

Mezitím si v misce prošlehejte na malé kousky nakrájenou cibuli s rajčaty, Dijonskou hořčicí, jablečným octem, citrónovou šťávou, olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem.

4

V míse promíchejte jáhly s nasekanými datlemi, dýňovými semínky, přelijte je zálivkou.

5

Kapustové listy spařte ve vařící, osolené vodě. Po vytažení je propláchněte studenou vodou a opatrně odřízněte tuhou část řapíku tak, aby se listy neponičily a snadněji se motaly.

6

Listy plňte jáhlovým salátem. Můžete je máčet v různých omáčkách.

Kapustové listy s jáhlovým salátem

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama