Print Options:

Kapustové listy s jáhlovým salátem

Množství1 porce

Na salát
 100 g jáhel
 hrst sušených datlí
 hrst dýňových semínek
 libovolná bílkovina (tempeh, tofu, cizrna, konopná semínka aj.)
Na zálivku
 ½ malé fialové cibule
 ¼ hrnku sušených rajčat
 1 lžička Dijonské hořčice
 1 lžíce jablečného octa
 šťáva z 1/2 citrónu
 1 lžíce olivového oleje
 1 stroužek česneku
 sůl
 pepř
1

Jáhly důkladně propláchněte a dejte vařit v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody se špetkou soli. Kdo by se bál hořkosti, může je spařit, ale u čerstvých jáhel to opravdu není nutné.

2

Jáhly vařte zhruba 15 minut, stáhněte plamen a nechte ještě 5 minut dojít pod pokličkou.

3

Mezitím si v misce prošlehejte na malé kousky nakrájenou cibuli s rajčaty, Dijonskou hořčicí, jablečným octem, citrónovou šťávou, olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem.

4

V míse promíchejte jáhly s nasekanými datlemi, dýňovými semínky, přelijte je zálivkou.

5

Kapustové listy spařte ve vařící, osolené vodě. Po vytažení je propláchněte studenou vodou a opatrně odřízněte tuhou část řapíku tak, aby se listy neponičily a snadněji se motaly.

6

Listy plňte jáhlovým salátem. Můžete je máčet v různých omáčkách.