Jarní pohankové rizoto

Klasické italské rizoto, přesněji řečeno risotto, je něco nepopsatelně lahodného. Na obdobný způsob lze připravit i jiné obilniny či pseudoobilniny (quinou, pohanku).

Množství4 porce

Ingredience

 1 středně velká cibule
 1 hrnek suchého bílého vína
 ¾ l zeleninového vývaru
 1 hrnek mladého hrášku
 1 svazek jarní cibulky
 hrst pažitky
 hrst klíčků
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Cibuli nakrájíme na malé kostičky.

2

Na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, ne však dozlatova.

3

Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji, aby se obalila tukem a cibulí.

4

Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.

5

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřismahla.

6

Zhruba po 15 minutách k ní přidáme vyloupaný hrášek, jarní cibulku a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.

7

Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí, pažitku a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 středně velká cibule
 1 hrnek suchého bílého vína
 ¾ l zeleninového vývaru
 1 hrnek mladého hrášku
 1 svazek jarní cibulky
 hrst pažitky
 hrst klíčků

Postup

1

Cibuli nakrájíme na malé kostičky.

2

Na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, ne však dozlatova.

3

Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji, aby se obalila tukem a cibulí.

4

Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.

5

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřismahla.

6

Zhruba po 15 minutách k ní přidáme vyloupaný hrášek, jarní cibulku a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.

7

Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí, pažitku a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.

Jarní pohankové rizoto
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít