Bezhladoveni.cz

Jarní pohankové rizoto

Klasické italské rizoto, přesněji řečeno risotto, je něco nepopsatelně lahodného. Na obdobný způsob lze připravit i jiné obilniny či pseudoobilniny (quinou, pohanku).

Množství4 porce

Ingredience

 1 středně velká cibule
 1 hrnek suchého bílého vína
 ¾ l zeleninového vývaru
 1 hrnek mladého hrášku
 1 svazek jarní cibulky
 hrst pažitky
 hrst klíčků
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Cibuli nakrájíme na malé kostičky.

2

Na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, ne však dozlatova.

3

Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji, aby se obalila tukem a cibulí.

4

Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.

5

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřismahla.

6

Zhruba po 15 minutách k ní přidáme vyloupaný hrášek, jarní cibulku a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.

7

Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí, pažitku a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 1 středně velká cibule
 1 hrnek suchého bílého vína
 ¾ l zeleninového vývaru
 1 hrnek mladého hrášku
 1 svazek jarní cibulky
 hrst pažitky
 hrst klíčků

Postup

1

Cibuli nakrájíme na malé kostičky.

2

Na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, ne však dozlatova.

3

Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji, aby se obalila tukem a cibulí.

4

Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.

5

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřismahla.

6

Zhruba po 15 minutách k ní přidáme vyloupaný hrášek, jarní cibulku a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.

7

Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí, pažitku a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.

Jarní pohankové rizoto

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama