Jarní pohankové rizoto

Klasické italské rizoto, přesněji řečeno risotto, je něco nepopsatelně lahodného. Na obdobný způsob lze připravit i jiné obilniny či pseudoobilniny (quinou, pohanku).

Množství4 porce

Ingredience

 1 středně velká cibule
 1 hrnek suchého bílého vína
 ¾ l zeleninového vývaru
 1 hrnek mladého hrášku
 1 svazek jarní cibulky
 hrst pažitky
 hrst klíčků
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Cibuli nakrájíme na malé kostičky.

2

Na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, ne však dozlatova.

3

Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji, aby se obalila tukem a cibulí.

4

Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.

5

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřismahla.

6

Zhruba po 15 minutách k ní přidáme vyloupaný hrášek, jarní cibulku a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.

7

Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí, pažitku a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 středně velká cibule
 1 hrnek suchého bílého vína
 ¾ l zeleninového vývaru
 1 hrnek mladého hrášku
 1 svazek jarní cibulky
 hrst pažitky
 hrst klíčků

Postup

1

Cibuli nakrájíme na malé kostičky.

2

Na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, ne však dozlatova.

3

Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji, aby se obalila tukem a cibulí.

4

Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.

5

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřismahla.

6

Zhruba po 15 minutách k ní přidáme vyloupaný hrášek, jarní cibulku a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.

7

Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí, pažitku a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.

Jarní pohankové rizoto
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít