Print Options:

Jarní pohankové rizoto

Množství4 porce

 1 lžíce olivového oleje
 1 středně velká cibule
 200 g pohanky (krup)
 1 hrnek suchého bílého vína
 ¾ l zeleninového vývaru
 1 hrnek mladého hrášku
 1 svazek jarní cibulky
 sůl
 pepř
 3 lžíce lahůdkového droždí
 hrst pažitky
 hrst klíčků
1

Cibuli nakrájíme na malé kostičky.

2

Na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, ne však dozlatova.

3

Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji, aby se obalila tukem a cibulí.

4

Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.

5

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřismahla.

6

Zhruba po 15 minutách k ní přidáme vyloupaný hrášek, jarní cibulku a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.

7

Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí, pažitku a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.

Nutrition Facts

porce 4