Jahodový dort s kokosem

Taky se na sezónu jahod těšíte hned od chvíle, kdy skončí ta minulá? My taky. I doma u naší blogerky Lucky jahody mizí doslova rychlostí blesku.

Množství1 porce

Ingredience

Na korpus
 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
 125 ml medu
 šťáva z 1 pomeranče
 1 banán
Na šlehačku
 200 g čerstvých jahod
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Plechovku kokosového mléka dáme na pár hodit chladit do lednice.

2

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

3

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, kardamomem a pomerančovou kůrou.

4

V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s medem, mandlovým mlékem, pomerančovou šťávou, rozmačkaným banánem a vanilkovým extraktem.

5

Tekutou směs vlijeme k sypké, důkladně zpracujeme v tekutější těsto.

6

Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme zhruba 45 minut.

7

Mezitím si připravíme šlehačku.

8

Otevřeme plechovku kokosového mléka – použijeme pouze tučnou část – a vyšleháme ji spolu s vanilkovým práškem, kešu máslem a medem v tuhou šlehačku.

9

Vychladlý korpus můžeme přepůlit a promazat jej i uprostřed.

10

Já jej tentokrát jen potřela na povrchu. Ozdobíme jahodami, mátou a dáme chladit do lednice.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na korpus
 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
 125 ml medu
 šťáva z 1 pomeranče
 1 banán
Na šlehačku
 200 g čerstvých jahod

Postup

1

Plechovku kokosového mléka dáme na pár hodit chladit do lednice.

2

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

3

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, kardamomem a pomerančovou kůrou.

4

V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s medem, mandlovým mlékem, pomerančovou šťávou, rozmačkaným banánem a vanilkovým extraktem.

5

Tekutou směs vlijeme k sypké, důkladně zpracujeme v tekutější těsto.

6

Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme zhruba 45 minut.

7

Mezitím si připravíme šlehačku.

8

Otevřeme plechovku kokosového mléka – použijeme pouze tučnou část – a vyšleháme ji spolu s vanilkovým práškem, kešu máslem a medem v tuhou šlehačku.

9

Vychladlý korpus můžeme přepůlit a promazat jej i uprostřed.

10

Já jej tentokrát jen potřela na povrchu. Ozdobíme jahodami, mátou a dáme chladit do lednice.

Jahodový dort s kokosem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít