Print Options:

Jahodový dort s kokosem

Množství1 porce

Na korpus
 325 g celozrnné pšeničné mouky
 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
 špetka soli
 ½ lžičky kardamomu
 kůra z 1/4 pomeranče
 125 ml kokosového oleje
 125 ml medu
 šťáva z 1 pomeranče
 1 banán
 1 lžička vanilkového extraktu
Na šlehačku
 1 plechovka kokosového mléka
 špetka vanilkového prášku
 3 lžíce kešu másla
 2 lžíce medu
 200 g čerstvých jahod
1

Plechovku kokosového mléka dáme na pár hodit chladit do lednice.

2

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

3

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, kardamomem a pomerančovou kůrou.

4

V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s medem, mandlovým mlékem, pomerančovou šťávou, rozmačkaným banánem a vanilkovým extraktem.

5

Tekutou směs vlijeme k sypké, důkladně zpracujeme v tekutější těsto.

6

Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme zhruba 45 minut.

7

Mezitím si připravíme šlehačku.

8

Otevřeme plechovku kokosového mléka – použijeme pouze tučnou část – a vyšleháme ji spolu s vanilkovým práškem, kešu máslem a medem v tuhou šlehačku.

9

Vychladlý korpus můžeme přepůlit a promazat jej i uprostřed.

10

Já jej tentokrát jen potřela na povrchu. Ozdobíme jahodami, mátou a dáme chladit do lednice.