Nadýchaná bezlepková bublanina s ovocem

Léto sice dávno skončilo, ale co takhle si ho připomenout vláčnou ovocnou bublaninou? Máte-li po ruce čerstvé či mražené ovoce, je na čase pustit se do práce!

Množství
Celkový čas50 minut

Ingredience

 3 zralé banány
 čerstvé či mražené ostružiny
 1 a ½ hrnku rostlinného mléka
 ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva bez obsahu lepku (Amylon)
 1 lžička jedlé sody bikarbony
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě do 30 minut

  • 70 receptů s přípravou do 30 minut
  • Recepty vhodné k ohřátí i druhý den v práci
  • Extra kapitola s recepty do mrazáku
  • Hlavní jídla s minimem zašpiněného nádobí
  • Originální tipy, jak v kuchyni ušetřit čas
  • Efektivní krabičkování z 15 ingrediencí
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Mouku prosejte, přisypte k ní kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu.

2

Banány rozmačkejte a spolu s mlékem a olejem prošlehejte.

3

Mokré ingredience přilijte k sypké směsi a vše společně promíchejte.

4

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poté na něj poklaďte ostružiny.

5

Bublaninu pečte při 170 °C cca 35–40 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 3 zralé banány
 čerstvé či mražené ostružiny
 1 a ½ hrnku rostlinného mléka
 ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva bez obsahu lepku (Amylon)
 1 lžička jedlé sody bikarbony

Postup

1

Mouku prosejte, přisypte k ní kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu.

2

Banány rozmačkejte a spolu s mlékem a olejem prošlehejte.

3

Mokré ingredience přilijte k sypké směsi a vše společně promíchejte.

4

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poté na něj poklaďte ostružiny.

5

Bublaninu pečte při 170 °C cca 35–40 minut.

Nadýchaná bezlepková bublanina s ovocem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít