Nadýchaná bezlepková bublanina s ovocem

Léto sice dávno skončilo, ale co takhle si ho připomenout vláčnou ovocnou bublaninou? Máte-li po ruce čerstvé či mražené ovoce, je na čase pustit se do práce!

Množství
Celkový čas50 minut

Ingredience

 3 zralé banány
 čerstvé či mražené ostružiny
 1 a ½ hrnku rostlinného mléka
 ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva bez obsahu lepku (Amylon)
 1 lžička jedlé sody bikarbony
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Mouku prosejte, přisypte k ní kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu.

2

Banány rozmačkejte a spolu s mlékem a olejem prošlehejte.

3

Mokré ingredience přilijte k sypké směsi a vše společně promíchejte.

4

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poté na něj poklaďte ostružiny.

5

Bublaninu pečte při 170 °C cca 35–40 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 3 zralé banány
 čerstvé či mražené ostružiny
 1 a ½ hrnku rostlinného mléka
 ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva bez obsahu lepku (Amylon)
 1 lžička jedlé sody bikarbony

Postup

1

Mouku prosejte, přisypte k ní kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu.

2

Banány rozmačkejte a spolu s mlékem a olejem prošlehejte.

3

Mokré ingredience přilijte k sypké směsi a vše společně promíchejte.

4

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poté na něj poklaďte ostružiny.

5

Bublaninu pečte při 170 °C cca 35–40 minut.

Nadýchaná bezlepková bublanina s ovocem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít