Bezhladoveni.cz

Hřejivý masala kotlík s fazolemi a zeleninou

Toužíte po rychle uvařeném jídle, které vás zasytí a prohřeje? Takové nároky splňuje kombinace rýže, fazolí a domácí zeleniny provoněná indickou směsí koření.

Množství2 porce
Celkový čas25 minut

Ingredience

 ½ bílé cibule
 2 menší stroužky česneku
 2 menší mrkve
 2 stonky řapíkatého celeru
 ½ lžičky Garam Masala koření
 petrželka kudrlinka
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Rýži důkladně propláchněte a uvařte dle návodu.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Česnek oloupejte a utřete.

4

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na tenké proužky.

5

Celer omyjte a nakrájejte na malé kousky.

6

V pánvi na rozpáleném oleji zpěňte cibuli, česnek, mrkev a celer.

7

Po chvilce přidejte k zelenině Garam Masala koření, kurkumu a obsah pánve zlehka promíchejte.

8

K zeleninové směsi přisypte fazole, přilijte mléko a vše pod pokličkou krátce (cca 8 až 10 minut) poduste.

9

Pánev odstavte, směs osolte, vmíchejte do ní uvařenou rýži a nadrobno nakrájenou petrželku.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 ½ bílé cibule
 2 menší stroužky česneku
 2 menší mrkve
 2 stonky řapíkatého celeru
 ½ lžičky Garam Masala koření
 petrželka kudrlinka

Postup

1

Rýži důkladně propláchněte a uvařte dle návodu.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Česnek oloupejte a utřete.

4

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na tenké proužky.

5

Celer omyjte a nakrájejte na malé kousky.

6

V pánvi na rozpáleném oleji zpěňte cibuli, česnek, mrkev a celer.

7

Po chvilce přidejte k zelenině Garam Masala koření, kurkumu a obsah pánve zlehka promíchejte.

8

K zeleninové směsi přisypte fazole, přilijte mléko a vše pod pokličkou krátce (cca 8 až 10 minut) poduste.

9

Pánev odstavte, směs osolte, vmíchejte do ní uvařenou rýži a nadrobno nakrájenou petrželku.

Hřejivý masala kotlík s fazolemi a zeleninou

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama