Houbová omáčka bez lepku a laktózy

Přinesli jste si z lesa košík plný hub, ale už nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte houbovou omáčku. Je chutná, dobře stravitelná a vhodná i při nesnášenlivostí lepku nebo laktózy.

Množství1 porce

Ingredience

 2 kuřecí prsa
 1 cibule
 ½ l hovězího vývaru
 1 lžička bramborového škrobu
 čerstvá petrželka
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud jsme zvolili houby sušené, zalijeme je horkou vodou a necháme pár minut nabobtnat.

2

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky.

3

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

4

V pánvi na trošce rostlinného oleje zpěníme cibulku a počkáme, dokud nezezlátne.

5

K cibuli přidáme maso a pořádně jej orestujeme.

6

Jakmile je maso orestované, osolíme ho, opepříme, přidáme houby a zalijeme hovězím vývarem. Pánev přikryjeme pokličkou a necháme 20 minut dusit.

7

Mezitím si připravíme těstoviny podle návodu na obalu.

8

Do omáčky po 20 minutách přidáme lžičku bramborového škrobu, který jsme si předtím rozmíchali v trošce vody. Necháme krátce povařit.

9

Přilijeme rýžovou smetanu a máme hotovo.

10

Houbovou omáčku podáváme s těstovinami a čerstvou petrželkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 kuřecí prsa
 1 cibule
 ½ l hovězího vývaru
 1 lžička bramborového škrobu
 čerstvá petrželka

Postup

1

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud jsme zvolili houby sušené, zalijeme je horkou vodou a necháme pár minut nabobtnat.

2

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky.

3

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

4

V pánvi na trošce rostlinného oleje zpěníme cibulku a počkáme, dokud nezezlátne.

5

K cibuli přidáme maso a pořádně jej orestujeme.

6

Jakmile je maso orestované, osolíme ho, opepříme, přidáme houby a zalijeme hovězím vývarem. Pánev přikryjeme pokličkou a necháme 20 minut dusit.

7

Mezitím si připravíme těstoviny podle návodu na obalu.

8

Do omáčky po 20 minutách přidáme lžičku bramborového škrobu, který jsme si předtím rozmíchali v trošce vody. Necháme krátce povařit.

9

Přilijeme rýžovou smetanu a máme hotovo.

10

Houbovou omáčku podáváme s těstovinami a čerstvou petrželkou.

Houbová omáčka bez lepku a laktózy
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zlepšete kvalitu života přátelům a rodině. Sdílejte s nimi článek. Děkujeme.

[mv_grow_share]
Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít