Houbová omáčka bez lepku a laktózy

Přinesli jste si z lesa košík plný hub, ale už nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte houbovou omáčku. Je chutná, dobře stravitelná a vhodná i při nesnášenlivostí lepku nebo laktózy.

Množství1 porce

Ingredience

 2 kuřecí prsa
 1 cibule
 ½ l hovězího vývaru
 1 lžička bramborového škrobu
 čerstvá petrželka
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud jsme zvolili houby sušené, zalijeme je horkou vodou a necháme pár minut nabobtnat.

2

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky.

3

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

4

V pánvi na trošce rostlinného oleje zpěníme cibulku a počkáme, dokud nezezlátne.

5

K cibuli přidáme maso a pořádně jej orestujeme.

6

Jakmile je maso orestované, osolíme ho, opepříme, přidáme houby a zalijeme hovězím vývarem. Pánev přikryjeme pokličkou a necháme 20 minut dusit.

7

Mezitím si připravíme těstoviny podle návodu na obalu.

8

Do omáčky po 20 minutách přidáme lžičku bramborového škrobu, který jsme si předtím rozmíchali v trošce vody. Necháme krátce povařit.

9

Přilijeme rýžovou smetanu a máme hotovo.

10

Houbovou omáčku podáváme s těstovinami a čerstvou petrželkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 kuřecí prsa
 1 cibule
 ½ l hovězího vývaru
 1 lžička bramborového škrobu
 čerstvá petrželka

Postup

1

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud jsme zvolili houby sušené, zalijeme je horkou vodou a necháme pár minut nabobtnat.

2

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky.

3

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

4

V pánvi na trošce rostlinného oleje zpěníme cibulku a počkáme, dokud nezezlátne.

5

K cibuli přidáme maso a pořádně jej orestujeme.

6

Jakmile je maso orestované, osolíme ho, opepříme, přidáme houby a zalijeme hovězím vývarem. Pánev přikryjeme pokličkou a necháme 20 minut dusit.

7

Mezitím si připravíme těstoviny podle návodu na obalu.

8

Do omáčky po 20 minutách přidáme lžičku bramborového škrobu, který jsme si předtím rozmíchali v trošce vody. Necháme krátce povařit.

9

Přilijeme rýžovou smetanu a máme hotovo.

10

Houbovou omáčku podáváme s těstovinami a čerstvou petrželkou.

Houbová omáčka bez lepku a laktózy
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít