Print Options:

Houbová omáčka bez lepku a laktózy

Množství1 porce

 1 balení rýžových (nebo jiných) těstovin
 2 hrnky čerstvých lesních hub (nebo ½ hrnku sušených hub)
 2 kuřecí prsa
 1 cibule
 ½ l hovězího vývaru
 100 ml rýžové smetany
 1 lžička bramborového škrobu
 rostlinný olej
 sůl
 černý mletý pepř
 mletý kmín
 čerstvá petrželka
1

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud jsme zvolili houby sušené, zalijeme je horkou vodou a necháme pár minut nabobtnat.

2

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky.

3

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

4

V pánvi na trošce rostlinného oleje zpěníme cibulku a počkáme, dokud nezezlátne.

5

K cibuli přidáme maso a pořádně jej orestujeme.

6

Jakmile je maso orestované, osolíme ho, opepříme, přidáme houby a zalijeme hovězím vývarem. Pánev přikryjeme pokličkou a necháme 20 minut dusit.

7

Mezitím si připravíme těstoviny podle návodu na obalu.

8

Do omáčky po 20 minutách přidáme lžičku bramborového škrobu, který jsme si předtím rozmíchali v trošce vody. Necháme krátce povařit.

9

Přilijeme rýžovou smetanu a máme hotovo.

10

Houbovou omáčku podáváme s těstovinami a čerstvou petrželkou.