Grilovaný pstruh s avokádovo-mangovou salsou

Léto je skoro synonymem grilování. A lehké ryby se na gril báječně hodí. Nechcete-li celou rybu, ideální jsou filety s kůží. Maso se díky ní nerozpadne a zůstane šťavnaté.

Množství2 porce

Ingredience

 2 filety z duhového pstruha
 150 g zralého manga
 150 g avokáda „ready to eat“
 olivový olej
 sůl, nejlépe himalájská, ale stačí i mořská
 čerstvě mletý pepř
 hrst čerstvé máty
 kmín

Postup

1

Filety ze pstruha omyjte a osušte.

2

Filety osolte z obou stran.

3

Opepřete a okmínujte z té strany, kde není kůže.

4

Rozehřejte gril.

5

Potřete mřížky lehce tukem, aby se filety nepřipékaly.

6

Filety dejte na gril kůží dolů. Ve chvíli, kdy začnou okraje ryby bělat, filet otočte a grilujte z druhé strany.

7

Mezitím nachystejte salsu – mango zbavte slupky, odkrojte dužinu kolem pecky a nakrájejte ji nadrobno.

8

Avokádo rozpulte, vyndejte pecku, vydlábněte dužinu a taky ji nakrájejte nadrobno.

9

Mátu nasekejte nadrobno.

10

Mango, avokádo i mátu dejte do misky, přidejte trochu olivového oleje, sůl a pepř a vše promíchejte.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 filety z duhového pstruha
 150 g zralého manga
 150 g avokáda „ready to eat“
 olivový olej
 sůl, nejlépe himalájská, ale stačí i mořská
 čerstvě mletý pepř
 hrst čerstvé máty
 kmín

Postup

1

Filety ze pstruha omyjte a osušte.

2

Filety osolte z obou stran.

3

Opepřete a okmínujte z té strany, kde není kůže.

4

Rozehřejte gril.

5

Potřete mřížky lehce tukem, aby se filety nepřipékaly.

6

Filety dejte na gril kůží dolů. Ve chvíli, kdy začnou okraje ryby bělat, filet otočte a grilujte z druhé strany.

7

Mezitím nachystejte salsu – mango zbavte slupky, odkrojte dužinu kolem pecky a nakrájejte ji nadrobno.

8

Avokádo rozpulte, vyndejte pecku, vydlábněte dužinu a taky ji nakrájejte nadrobno.

9

Mátu nasekejte nadrobno.

10

Mango, avokádo i mátu dejte do misky, přidejte trochu olivového oleje, sůl a pepř a vše promíchejte.

Grilovaný pstruh s avokádovo-mangovou salsou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.