Glazovaný losos s mátou, pečenou dýní a batáty

Losos je v České republice nejoblíbenější ryba. A není divu, jeho maso je velmi delikátní, jemné a chutné. Zároveň je vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin.

Množství2 porce

Ingredience

 200 g čerstvého lososa
 150 g bílých batátů
 470 g dýně Hokkaido
 2 polévkové lžíce olivového oleje
 sůl
 chilli koření
 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
 1 polévková lžíce balsamikového krému
 1 polévková lžíce třtinového cukru
 hrst čerstvé máty

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 stupňů.

2

Batáty oloupejte a nakrájejte je na kolečka.

3

Dýni důkladně omyjte a pokrájejte ji na kousky.

4

Batáty a dýni přendejte do zapékací mísy, přidejte olej, sůl a chilli koření a promíchejte.

5

V misce smíchejte hořčici, balsamikový krém, cukr a špetku soli.

6

Filet lososa omyjte a obalte jej v marinádě.

7

Lososa přendejte do zapékací mísy na batáty a dýni a dejte do trouby péct na 30 minut.

8

Mátu nasekejte nadrobno.

9

Ihned po upečení podávejte a na filet lososa položte nasekanou mátu.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 200 g čerstvého lososa
 150 g bílých batátů
 470 g dýně Hokkaido
 2 polévkové lžíce olivového oleje
 sůl
 chilli koření
 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
 1 polévková lžíce balsamikového krému
 1 polévková lžíce třtinového cukru
 hrst čerstvé máty

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 stupňů.

2

Batáty oloupejte a nakrájejte je na kolečka.

3

Dýni důkladně omyjte a pokrájejte ji na kousky.

4

Batáty a dýni přendejte do zapékací mísy, přidejte olej, sůl a chilli koření a promíchejte.

5

V misce smíchejte hořčici, balsamikový krém, cukr a špetku soli.

6

Filet lososa omyjte a obalte jej v marinádě.

7

Lososa přendejte do zapékací mísy na batáty a dýni a dejte do trouby péct na 30 minut.

8

Mátu nasekejte nadrobno.

9

Ihned po upečení podávejte a na filet lososa položte nasekanou mátu.

Glazovaný losos s mátou, pečenou dýní a batáty
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.