Francouzské brambory s ořechovým sýrem

Francouzské brambory si zamilovaly už naše babičky. Aby ne, jsou na přípravu jednoduché, na suroviny nenáročné, a přesto zatraceně dobré. Takové jsou i ty naše v odlehčené podobě.

Množství
Celkový čas1 hodina

Ingredience

 500 g brambor
 250 g mandlového sýra
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 nať čerstvé petrželky
 směs sušených bylinek
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě a pečeme s láskou

  • Přes 90 odlehčených receptů na zdravější pečení
  • Chytrá tabulka alternativ na úpravu rodinných receptů
  • Recepty bez cukru, které budou chutnat sladce
  • Recepty pro alergiky na laktózu i mléčnou bílkovinu
  • Vyzkoušené bezlepkové pečení i pro začátečníky
  • Suroviny koupíte v běžném supermarketu
  • Upečeno jednoduše a rychle
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Brambory oškrábejte, opláchněte a nakrájejte na tenké plátky.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

3

V míse smíchejte sýr, sůl, pepř a bylinky včetně nadrobno nasekané petrželky.

4

Bramborové plátky obalte ve směsi z obou stran.

5

Na pánvi na olivovém oleji orestujte cibuli s česnekem, orestované je řihoďte k bramborám.

6

Do nepřilnavé zapékací mísy navrstvěte brambory, zbylou směsí je přelijte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 50 minut.

7

Brambory podávejte jako přílohu nebo jen tak samotné.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 500 g brambor
 250 g mandlového sýra
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 nať čerstvé petrželky
 směs sušených bylinek

Postup

1

Brambory oškrábejte, opláchněte a nakrájejte na tenké plátky.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

3

V míse smíchejte sýr, sůl, pepř a bylinky včetně nadrobno nasekané petrželky.

4

Bramborové plátky obalte ve směsi z obou stran.

5

Na pánvi na olivovém oleji orestujte cibuli s česnekem, orestované je řihoďte k bramborám.

6

Do nepřilnavé zapékací mísy navrstvěte brambory, zbylou směsí je přelijte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 50 minut.

7

Brambory podávejte jako přílohu nebo jen tak samotné.

Francouzské brambory s ořechovým sýrem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít