Bezhladoveni.cz

Francouzské brambory s ořechovým sýrem

Francouzské brambory si zamilovaly už naše babičky. Aby ne, jsou na přípravu jednoduché, na suroviny nenáročné, a přesto zatraceně dobré. Takové jsou i ty naše v odlehčené podobě.

Množství
Celkový čas1 hodina

Ingredience

 500 g brambor
 250 g mandlového sýra
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 nať čerstvé petrželky
 směs sušených bylinek

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Brambory oškrábejte, opláchněte a nakrájejte na tenké plátky.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

3

V míse smíchejte sýr, sůl, pepř a bylinky včetně nadrobno nasekané petrželky.

4

Bramborové plátky obalte ve směsi z obou stran.

5

Na pánvi na olivovém oleji orestujte cibuli s česnekem, orestované je řihoďte k bramborám.

6

Do nepřilnavé zapékací mísy navrstvěte brambory, zbylou směsí je přelijte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 50 minut.

7

Brambory podávejte jako přílohu nebo jen tak samotné.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 500 g brambor
 250 g mandlového sýra
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 nať čerstvé petrželky
 směs sušených bylinek

Postup

1

Brambory oškrábejte, opláchněte a nakrájejte na tenké plátky.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

3

V míse smíchejte sýr, sůl, pepř a bylinky včetně nadrobno nasekané petrželky.

4

Bramborové plátky obalte ve směsi z obou stran.

5

Na pánvi na olivovém oleji orestujte cibuli s česnekem, orestované je řihoďte k bramborám.

6

Do nepřilnavé zapékací mísy navrstvěte brambory, zbylou směsí je přelijte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 50 minut.

7

Brambory podávejte jako přílohu nebo jen tak samotné.

Francouzské brambory s ořechovým sýrem

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama