Voňavé fazole se zapečenou kaší z dýní a batátů

Pečená bramborová kaše je lahůdkou sama o sobě. A co teprve ta z batátů! V kombinaci s pikantním fazolovým ragú, čerstvým koriandrem a jemně nasládlou dýní vytváří dokonalou souhru kontrastů i chutí. Nadýchanou, na povrchu křupavou, jemnou i kořeněnou, vychutnejte si ji víc jak jednou.

Množství2 porce
Celkový čas12 hodin 30 minut

Ingredience

 větší batát
 ½ menší máslové dýně
 větší červená cibule
 stroužek česneku
 jarní cibulka spolu s natí
 1 plechovka drcených rajčat
 hrst čerstvého koriandru
 šťáva z ½ limetky
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě a pečeme s láskou

  • Přes 90 odlehčených receptů na zdravější pečení
  • Chytrá tabulka alternativ na úpravu rodinných receptů
  • Recepty bez cukru, které budou chutnat sladce
  • Recepty pro alergiky na laktózu i mléčnou bílkovinu
  • Vyzkoušené bezlepkové pečení i pro začátečníky
  • Suroviny koupíte v běžném supermarketu
  • Upečeno jednoduše a rychle
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Fazole namočte nejlépe přes noc, poté uvařte doměkka.

2

Batát i dýni oloupejte a společně je na páře doměkka uvařte (cca 20 minut).

3

Mezitím si na nepřilnavé pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka pokrájenou jarní cibulku.

4

Po chvilce k nim přidejte také fazole a drcená rajčata.

5

Vše okořeňte, posypte koriandrem, zakápněte limetkovou šťávou a pod pokličkou poduste.

6

Uvařený batát a dýni společně rozmačkejte (případně vyšlehejte) do kašovité konzistence.

7

Na dno zapékací misky přendejte hotové ragú a kaší jej rovnoměrně pokryjte.

8

Misku vložte do předehřáté trouby na 200 °C cca na 30 minut.

9

Hotový pokrm můžete podávat ihned, báječně však chutná i vlažný.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 větší batát
 ½ menší máslové dýně
 větší červená cibule
 stroužek česneku
 jarní cibulka spolu s natí
 1 plechovka drcených rajčat
 hrst čerstvého koriandru
 šťáva z ½ limetky

Postup

1

Fazole namočte nejlépe přes noc, poté uvařte doměkka.

2

Batát i dýni oloupejte a společně je na páře doměkka uvařte (cca 20 minut).

3

Mezitím si na nepřilnavé pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka pokrájenou jarní cibulku.

4

Po chvilce k nim přidejte také fazole a drcená rajčata.

5

Vše okořeňte, posypte koriandrem, zakápněte limetkovou šťávou a pod pokličkou poduste.

6

Uvařený batát a dýni společně rozmačkejte (případně vyšlehejte) do kašovité konzistence.

7

Na dno zapékací misky přendejte hotové ragú a kaší jej rovnoměrně pokryjte.

8

Misku vložte do předehřáté trouby na 200 °C cca na 30 minut.

9

Hotový pokrm můžete podávat ihned, báječně však chutná i vlažný.

Voňavé fazole se zapečenou kaší z dýní a batátů
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít