Bezhladoveni.cz

Dušený lilek s houbami a miso pastou

Že si vás lilek dodnes nezískal? Dejte mu šanci v kombinaci s houbami, ořechovým máslem, limetkou a miso pastou. Dokonalý chuťový zážitek je předem zaručen.

Množství2 porce
Celkový čas1 hodina 30 minut

Ingredience

 1 větší lilek
 hrst hnědých máslových žampionů
 1 menší cibule
 1 stroužek česneku
 1 lžíce tamari
 šťáva z 1/2 limetky
 hrst čerstvého koriandru

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Lilek omyjte, osušte, položte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte lžící oleje, osolte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 40 minut.

2

V hrnci na lžíci oleje nechte zesklovatět oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.

3

Po chvíli k nim přidejte očištěné a na malé kousky nakrájené žampiony, které nechte krátce orestovat.

4

Přidejte tamari, limetkovou šťávu a arašídové máslo.

5

Vše zalijte kokosovým mlékem a pod pokličkou poduste do vypaření většiny tekutin.

6

Upečený lilek pokrájejte na menší kousky a přidejte do hrnce k žampionům.

7

Houbovo-lilkovou směs ještě krátce poduste, osolte, opepřete a servírujte s rýží a koriandrem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 1 větší lilek
 hrst hnědých máslových žampionů
 1 menší cibule
 1 stroužek česneku
 1 lžíce tamari
 šťáva z 1/2 limetky
 hrst čerstvého koriandru

Postup

1

Lilek omyjte, osušte, položte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte lžící oleje, osolte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 40 minut.

2

V hrnci na lžíci oleje nechte zesklovatět oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.

3

Po chvíli k nim přidejte očištěné a na malé kousky nakrájené žampiony, které nechte krátce orestovat.

4

Přidejte tamari, limetkovou šťávu a arašídové máslo.

5

Vše zalijte kokosovým mlékem a pod pokličkou poduste do vypaření většiny tekutin.

6

Upečený lilek pokrájejte na menší kousky a přidejte do hrnce k žampionům.

7

Houbovo-lilkovou směs ještě krátce poduste, osolte, opepřete a servírujte s rýží a koriandrem.

Dušený lilek s houbami a miso pastou

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama