Domácí celozrnný chléb jen z 5 přísad

Váháte, zda se v domácích podmínkách pustit do pečení chleba? Vyzkoušejte recept na špaldový bochník z minima ingrediencí. Buďte opatrní. Jeho vůně i chuť jsou vysoce návykové.

Množství4 porce
Čas přípravy10 hodinČas vaření1 hodina 15 minutCelkový čas11 hodin 15 minut

Ingredience

 3 hrnky celozrnné špaldové mouky
 1 lžička sušeného droždí
 1 lžička himalájské soli
 1 lžička římského kmínu
 2 hrnky vlažné vody

Postup

1

V míse smíchejte všechny suché ingredience.

2

Poté k nim po troškách přilévejte vodu a vše zpracujte v těsto.

3

Mísu zakryjte utěrkou a těsto nechte kynout ideálně přes noc.

4

Vykynuté těsto ještě jednou prohněťte rukama a přendejte do zapékací mísy s víkem.

5

Víkem zakrytý chléb pečte v předehřáté troubě na 250 °C cca 30 minut.

6

Po 30 minutách sundejte víko z mísy, snižte teplotu na 220 °C a chléb pečte dalších 30 až 35 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 3 hrnky celozrnné špaldové mouky
 1 lžička sušeného droždí
 1 lžička himalájské soli
 1 lžička římského kmínu
 2 hrnky vlažné vody

Postup

1

V míse smíchejte všechny suché ingredience.

2

Poté k nim po troškách přilévejte vodu a vše zpracujte v těsto.

3

Mísu zakryjte utěrkou a těsto nechte kynout ideálně přes noc.

4

Vykynuté těsto ještě jednou prohněťte rukama a přendejte do zapékací mísy s víkem.

5

Víkem zakrytý chléb pečte v předehřáté troubě na 250 °C cca 30 minut.

6

Po 30 minutách sundejte víko z mísy, snižte teplotu na 220 °C a chléb pečte dalších 30 až 35 minut.

Domácí celozrnný chléb jen z 5 přísad
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.