Domácí celozrnný chléb jen z 5 přísad

Váháte, zda se v domácích podmínkách pustit do pečení chleba? Vyzkoušejte recept na špaldový bochník z minima ingrediencí. Buďte opatrní. Jeho vůně i chuť jsou vysoce návykové.

Množství4 porce
Čas přípravy10 hodinČas vaření1 hodina 15 minutCelkový čas11 hodin 15 minut

Ingredience

 1 lžička sušeného droždí
 2 hrnky vlažné vody
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

V míse smíchejte všechny suché ingredience.

2

Poté k nim po troškách přilévejte vodu a vše zpracujte v těsto.

3

Mísu zakryjte utěrkou a těsto nechte kynout ideálně přes noc.

4

Vykynuté těsto ještě jednou prohněťte rukama a přendejte do zapékací mísy s víkem.

5

Víkem zakrytý chléb pečte v předehřáté troubě na 250 °C cca 30 minut.

6

Po 30 minutách sundejte víko z mísy, snižte teplotu na 220 °C a chléb pečte dalších 30 až 35 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 lžička sušeného droždí
 2 hrnky vlažné vody

Postup

1

V míse smíchejte všechny suché ingredience.

2

Poté k nim po troškách přilévejte vodu a vše zpracujte v těsto.

3

Mísu zakryjte utěrkou a těsto nechte kynout ideálně přes noc.

4

Vykynuté těsto ještě jednou prohněťte rukama a přendejte do zapékací mísy s víkem.

5

Víkem zakrytý chléb pečte v předehřáté troubě na 250 °C cca 30 minut.

6

Po 30 minutách sundejte víko z mísy, snižte teplotu na 220 °C a chléb pečte dalších 30 až 35 minut.

Domácí celozrnný chléb jen z 5 přísad
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít