Bezhladoveni.cz

Domácí celozrnný chléb jen z 5 přísad

Váháte, zda se v domácích podmínkách pustit do pečení chleba? Vyzkoušejte recept na špaldový bochník z minima ingrediencí. Buďte opatrní. Jeho vůně i chuť jsou vysoce návykové.

Množství4 porce
Čas přípravy10 hodinČas vaření1 hodina 15 minutCelkový čas11 hodin 15 minut

Ingredience

 1 lžička sušeného droždí
 2 hrnky vlažné vody
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

V míse smíchejte všechny suché ingredience.

2

Poté k nim po troškách přilévejte vodu a vše zpracujte v těsto.

3

Mísu zakryjte utěrkou a těsto nechte kynout ideálně přes noc.

4

Vykynuté těsto ještě jednou prohněťte rukama a přendejte do zapékací mísy s víkem.

5

Víkem zakrytý chléb pečte v předehřáté troubě na 250 °C cca 30 minut.

6

Po 30 minutách sundejte víko z mísy, snižte teplotu na 220 °C a chléb pečte dalších 30 až 35 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 1 lžička sušeného droždí
 2 hrnky vlažné vody

Postup

1

V míse smíchejte všechny suché ingredience.

2

Poté k nim po troškách přilévejte vodu a vše zpracujte v těsto.

3

Mísu zakryjte utěrkou a těsto nechte kynout ideálně přes noc.

4

Vykynuté těsto ještě jednou prohněťte rukama a přendejte do zapékací mísy s víkem.

5

Víkem zakrytý chléb pečte v předehřáté troubě na 250 °C cca 30 minut.

6

Po 30 minutách sundejte víko z mísy, snižte teplotu na 220 °C a chléb pečte dalších 30 až 35 minut.

Domácí celozrnný chléb jen z 5 přísad

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama