Domácí nízkokalorické bezmasé klobásy

Myslíte to s novoročním předsevzetím jíst zdravě vážně? Nenechte se v jeho naplnění brzdit oblíbenými běžně dostupnými tučnými masnými výrobky, např. klobásami. Vyměňte je za bezmasou alternativu s perfektním nutričním složením.

Množství3 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě do 30 minut

  • 70 receptů s přípravou do 30 minut
  • Recepty vhodné k ohřátí i druhý den v práci
  • Extra kapitola s recepty do mrazáku
  • Hlavní jídla s minimem zašpiněného nádobí
  • Originální tipy, jak v kuchyni ušetřit čas
  • Efektivní krabičkování z 15 ingrediencí
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2

Česnek oloupejte a prolisujte.

3

Papriku omyjte a nakrájejte na malé kousky.

4

Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky.

5

Vlašské ořechy rozdrťte najemno.

6

Na oleji zpěňte cibuli, česnek, po chvíli k nim přihoďte papriku, houby, mletou papriku, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a vše pod pokličkou poduste doměkka.

7

Směs poté přendejte do mixéru, přisypte k ní mouku, citrónovou kůru, fazole a ořechy. Vše krátce rozmixujte do kompaktní hmoty. Přidejte mouku, pokud je směs příliš řídká.

8

Z hmoty rukama vyválejte stejně velké klobásy.

9

Jednotlivě je zabalte do pečicího papíru a následně alobalu.

10

Zabalené klobásy vložte do vroucí vody a vařte cca 25 minut (doba vaření závisí na velikosti a tloušťce klobás).

11

Klobásy vyjměte z vody, nechte je vychladnout při pokojové teplotě a poté je zbavte obalů.

12

Klobásy můžete rovnou servírovat, případně je ještě z každé strany krátce opéct či ogrilovat.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2

Česnek oloupejte a prolisujte.

3

Papriku omyjte a nakrájejte na malé kousky.

4

Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky.

5

Vlašské ořechy rozdrťte najemno.

6

Na oleji zpěňte cibuli, česnek, po chvíli k nim přihoďte papriku, houby, mletou papriku, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a vše pod pokličkou poduste doměkka.

7

Směs poté přendejte do mixéru, přisypte k ní mouku, citrónovou kůru, fazole a ořechy. Vše krátce rozmixujte do kompaktní hmoty. Přidejte mouku, pokud je směs příliš řídká.

8

Z hmoty rukama vyválejte stejně velké klobásy.

9

Jednotlivě je zabalte do pečicího papíru a následně alobalu.

10

Zabalené klobásy vložte do vroucí vody a vařte cca 25 minut (doba vaření závisí na velikosti a tloušťce klobás).

11

Klobásy vyjměte z vody, nechte je vychladnout při pokojové teplotě a poté je zbavte obalů.

12

Klobásy můžete rovnou servírovat, případně je ještě z každé strany krátce opéct či ogrilovat.

Domácí nízkokalorické bezmasé klobásy
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.