Bezhladoveni.cz

Domácí nízkokalorické bezmasé klobásy

Myslíte to s novoročním předsevzetím jíst zdravě vážně? Nenechte se v jeho naplnění brzdit oblíbenými běžně dostupnými tučnými masnými výrobky, např. klobásami. Vyměňte je za bezmasou alternativu s perfektním nutričním složením.

Množství3 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2

Česnek oloupejte a prolisujte.

3

Papriku omyjte a nakrájejte na malé kousky.

4

Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky.

5

Vlašské ořechy rozdrťte najemno.

6

Na oleji zpěňte cibuli, česnek, po chvíli k nim přihoďte papriku, houby, mletou papriku, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a vše pod pokličkou poduste doměkka.

7

Směs poté přendejte do mixéru, přisypte k ní mouku, citrónovou kůru, fazole a ořechy. Vše krátce rozmixujte do kompaktní hmoty. Přidejte mouku, pokud je směs příliš řídká.

8

Z hmoty rukama vyválejte stejně velké klobásy.

9

Jednotlivě je zabalte do pečicího papíru a následně alobalu.

10

Zabalené klobásy vložte do vroucí vody a vařte cca 25 minut (doba vaření závisí na velikosti a tloušťce klobás).

11

Klobásy vyjměte z vody, nechte je vychladnout při pokojové teplotě a poté je zbavte obalů.

12

Klobásy můžete rovnou servírovat, případně je ještě z každé strany krátce opéct či ogrilovat.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Postup

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2

Česnek oloupejte a prolisujte.

3

Papriku omyjte a nakrájejte na malé kousky.

4

Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky.

5

Vlašské ořechy rozdrťte najemno.

6

Na oleji zpěňte cibuli, česnek, po chvíli k nim přihoďte papriku, houby, mletou papriku, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a vše pod pokličkou poduste doměkka.

7

Směs poté přendejte do mixéru, přisypte k ní mouku, citrónovou kůru, fazole a ořechy. Vše krátce rozmixujte do kompaktní hmoty. Přidejte mouku, pokud je směs příliš řídká.

8

Z hmoty rukama vyválejte stejně velké klobásy.

9

Jednotlivě je zabalte do pečicího papíru a následně alobalu.

10

Zabalené klobásy vložte do vroucí vody a vařte cca 25 minut (doba vaření závisí na velikosti a tloušťce klobás).

11

Klobásy vyjměte z vody, nechte je vychladnout při pokojové teplotě a poté je zbavte obalů.

12

Klobásy můžete rovnou servírovat, případně je ještě z každé strany krátce opéct či ogrilovat.

Domácí nízkokalorické bezmasé klobásy
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
Doprava zdarma od 2000 Kč při nákupu ochranných pomůcek na Mediskont.cz
Doprava zdarma od 2000 Kč při nákupu ochranných pomůcek na Mediskont.cz
Test na COVID, jednorázové rukavice, roušky a respirátory, jednorázové oděvy, obličejové štíty, dezinfekce na ruce, antibakteriální ubrousky, produkty za velkoobchodní ceny.

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům