Domácí nízkokalorické bezmasé klobásy

Myslíte to s novoročním předsevzetím jíst zdravě vážně? Nenechte se v jeho naplnění brzdit oblíbenými běžně dostupnými tučnými masnými výrobky, např. klobásami. Vyměňte je za bezmasou alternativu s perfektním nutričním složením.

Množství3 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 1 lžíce sezamového oleje
 červená cibule
 2-3 stroužky česneku
 červená paprika
 3 hnědé žampiony nebo 1 portobello houba
 hrnek uvařených nebo plechovka důkladně propláchnutých červených fazolí
 4-5 lžic pohankové mouky
 citrónová kůra
 3 lžíce mleté uzené, sladké nebo pálivé papriky (dle preferencí)
 3 lžíce vlašských ořechů
 1 lžíce sušeného tymiánu
 1 lžíce sušeného rozmarýnu
 ½ lžičky himalájské soli
 ½ lžičky černého pepře

Postup

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2

Česnek oloupejte a prolisujte.

3

Papriku omyjte a nakrájejte na malé kousky.

4

Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky.

5

Vlašské ořechy rozdrťte najemno.

6

Na oleji zpěňte cibuli, česnek, po chvíli k nim přihoďte papriku, houby, mletou papriku, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a vše pod pokličkou poduste doměkka.

7

Směs poté přendejte do mixéru, přisypte k ní mouku, citrónovou kůru, fazole a ořechy. Vše krátce rozmixujte do kompaktní hmoty. Přidejte mouku, pokud je směs příliš řídká.

8

Z hmoty rukama vyválejte stejně velké klobásy.

9

Jednotlivě je zabalte do pečicího papíru a následně alobalu.

10

Zabalené klobásy vložte do vroucí vody a vařte cca 25 minut (doba vaření závisí na velikosti a tloušťce klobás).

11

Klobásy vyjměte z vody, nechte je vychladnout při pokojové teplotě a poté je zbavte obalů.

12

Klobásy můžete rovnou servírovat, případně je ještě z každé strany krátce opéct či ogrilovat.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 lžíce sezamového oleje
 červená cibule
 2-3 stroužky česneku
 červená paprika
 3 hnědé žampiony nebo 1 portobello houba
 hrnek uvařených nebo plechovka důkladně propláchnutých červených fazolí
 4-5 lžic pohankové mouky
 citrónová kůra
 3 lžíce mleté uzené, sladké nebo pálivé papriky (dle preferencí)
 3 lžíce vlašských ořechů
 1 lžíce sušeného tymiánu
 1 lžíce sušeného rozmarýnu
 ½ lžičky himalájské soli
 ½ lžičky černého pepře

Postup

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2

Česnek oloupejte a prolisujte.

3

Papriku omyjte a nakrájejte na malé kousky.

4

Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky.

5

Vlašské ořechy rozdrťte najemno.

6

Na oleji zpěňte cibuli, česnek, po chvíli k nim přihoďte papriku, houby, mletou papriku, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a vše pod pokličkou poduste doměkka.

7

Směs poté přendejte do mixéru, přisypte k ní mouku, citrónovou kůru, fazole a ořechy. Vše krátce rozmixujte do kompaktní hmoty. Přidejte mouku, pokud je směs příliš řídká.

8

Z hmoty rukama vyválejte stejně velké klobásy.

9

Jednotlivě je zabalte do pečicího papíru a následně alobalu.

10

Zabalené klobásy vložte do vroucí vody a vařte cca 25 minut (doba vaření závisí na velikosti a tloušťce klobás).

11

Klobásy vyjměte z vody, nechte je vychladnout při pokojové teplotě a poté je zbavte obalů.

12

Klobásy můžete rovnou servírovat, případně je ještě z každé strany krátce opéct či ogrilovat.

Domácí nízkokalorické bezmasé klobásy
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.