Domácí marmeláda? Uvařte si tu nejlepší bez zbytečné chemie

Na palačinky, do jogurtů, dezertů či jen tak na chleba s máslem. Marmeláda má stovky využití. Vyrobte si vlastní voňavou variantu bez zbytečné chemie a přebytku cukru.

Množství1 porce

Ingredience

Ingredience na jednu dávku marmelády:
 1 kg bio ovoce
 15 g bio pektinu
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Očištěné, případně vypeckované plody nakrájejte na kousky, krátce povařte a rozmixujte. Záleží na vás, jak velké kousky ovoce v marmeládě chcete mít.

2

Promixovanou směs vraťte do hrnce.

3

Přidejte pektin smíchaný se třemi lžičkami třtinového cukru.

4

Vařte pět minut.

5

Poté dle chuti přidávejte další cukr a vařte do zhoustnutí.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Ingredience na jednu dávku marmelády:
 1 kg bio ovoce
 15 g bio pektinu

Postup

1

Očištěné, případně vypeckované plody nakrájejte na kousky, krátce povařte a rozmixujte. Záleží na vás, jak velké kousky ovoce v marmeládě chcete mít.

2

Promixovanou směs vraťte do hrnce.

3

Přidejte pektin smíchaný se třemi lžičkami třtinového cukru.

4

Vařte pět minut.

5

Poté dle chuti přidávejte další cukr a vařte do zhoustnutí.

Domácí marmeláda? Uvařte si tu nejlepší bez zbytečné chemie
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.