Domácí marmeláda? Uvařte si tu nejlepší bez zbytečné chemie

Na palačinky, do jogurtů, dezertů či jen tak na chleba s máslem. Marmeláda má stovky využití. Vyrobte si vlastní voňavou variantu bez zbytečné chemie a přebytku cukru.

Množství1 porce

Ingredience

Ingredience na jednu dávku marmelády:
 1 kg bio ovoce
 15 g bio pektinu
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě do 30 minut

  • 70 receptů s přípravou do 30 minut
  • Recepty vhodné k ohřátí i druhý den v práci
  • Extra kapitola s recepty do mrazáku
  • Hlavní jídla s minimem zašpiněného nádobí
  • Originální tipy, jak v kuchyni ušetřit čas
  • Efektivní krabičkování z 15 ingrediencí
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Očištěné, případně vypeckované plody nakrájejte na kousky, krátce povařte a rozmixujte. Záleží na vás, jak velké kousky ovoce v marmeládě chcete mít.

2

Promixovanou směs vraťte do hrnce.

3

Přidejte pektin smíchaný se třemi lžičkami třtinového cukru.

4

Vařte pět minut.

5

Poté dle chuti přidávejte další cukr a vařte do zhoustnutí.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Ingredience na jednu dávku marmelády:
 1 kg bio ovoce
 15 g bio pektinu

Postup

1

Očištěné, případně vypeckované plody nakrájejte na kousky, krátce povařte a rozmixujte. Záleží na vás, jak velké kousky ovoce v marmeládě chcete mít.

2

Promixovanou směs vraťte do hrnce.

3

Přidejte pektin smíchaný se třemi lžičkami třtinového cukru.

4

Vařte pět minut.

5

Poté dle chuti přidávejte další cukr a vařte do zhoustnutí.

Domácí marmeláda? Uvařte si tu nejlepší bez zbytečné chemie
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.

Nenechte si ujít