Božské domácí loupáky ze špaldové mouky a máku

Dnes tu pro vás máme jeden sladký návrat do dětství. Křehké, vláčné a nadýchané loupáky upečené s láskou. Chutnají božsky, o vůni nemluvě…

Množství1 porce
Celkový čas3 hodin 45 minut

Ingredience

reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Mouku, cukr, sůl, vanilku a droždí zlehka promíchejte.

2

Vlažné mléko a olej přilijte k suchým ingrediencím.

3

Zadělejte těsto, poprašte ho moukou a zakryté ho nechte alespoň 2 hodiny kynout.

4

Vykynuté těsto rozdělte na stejně velké díly. Každý díl rozválejte do tvaru trojúhelníku.

5

Rozválené těsto zaviňte od širší strany směrem ke špičce, konce rohlíku zahněte směrem dovnitř.

6

Rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte další hodinu kynout.

7

Vykynuté rohlíky potřete rozšlehaným mlékem spolu se sirupem, posypte mákem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti rohlíků a typu trouby.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Mouku, cukr, sůl, vanilku a droždí zlehka promíchejte.

2

Vlažné mléko a olej přilijte k suchým ingrediencím.

3

Zadělejte těsto, poprašte ho moukou a zakryté ho nechte alespoň 2 hodiny kynout.

4

Vykynuté těsto rozdělte na stejně velké díly. Každý díl rozválejte do tvaru trojúhelníku.

5

Rozválené těsto zaviňte od širší strany směrem ke špičce, konce rohlíku zahněte směrem dovnitř.

6

Rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte další hodinu kynout.

7

Vykynuté rohlíky potřete rozšlehaným mlékem spolu se sirupem, posypte mákem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti rohlíků a typu trouby.

Božské domácí loupáky ze špaldové mouky a máku
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít