Bezhladoveni.cz

Božské domácí loupáky ze špaldové mouky a máku

Dnes tu pro vás máme jeden sladký návrat do dětství. Křehké, vláčné a nadýchané loupáky upečené s láskou. Chutnají božsky, o vůni nemluvě…

Množství1 porce
Celkový čas3 hodin 45 minut

Ingredience

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Mouku, cukr, sůl, vanilku a droždí zlehka promíchejte.

2

Vlažné mléko a olej přilijte k suchým ingrediencím.

3

Zadělejte těsto, poprašte ho moukou a zakryté ho nechte alespoň 2 hodiny kynout.

4

Vykynuté těsto rozdělte na stejně velké díly. Každý díl rozválejte do tvaru trojúhelníku.

5

Rozválené těsto zaviňte od širší strany směrem ke špičce, konce rohlíku zahněte směrem dovnitř.

6

Rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte další hodinu kynout.

7

Vykynuté rohlíky potřete rozšlehaným mlékem spolu se sirupem, posypte mákem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti rohlíků a typu trouby.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Postup

1

Mouku, cukr, sůl, vanilku a droždí zlehka promíchejte.

2

Vlažné mléko a olej přilijte k suchým ingrediencím.

3

Zadělejte těsto, poprašte ho moukou a zakryté ho nechte alespoň 2 hodiny kynout.

4

Vykynuté těsto rozdělte na stejně velké díly. Každý díl rozválejte do tvaru trojúhelníku.

5

Rozválené těsto zaviňte od širší strany směrem ke špičce, konce rohlíku zahněte směrem dovnitř.

6

Rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte další hodinu kynout.

7

Vykynuté rohlíky potřete rozšlehaným mlékem spolu se sirupem, posypte mákem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti rohlíků a typu trouby.

Božské domácí loupáky ze špaldové mouky a máku

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama