Nepečené datlové košíčky s mákem

Nepečené datlové košíčky bez mouky, přidaného oleje a cukru představují zdravou alternativu tradičního vánočního cukroví. Pojměte i vy letošní Vánoce zdravěji, bez obav z kilogramů navrch.

Množství4 porce
Celkový čas2 hodin 30 minut

Ingredience

 1 hrnek čerstvých datlí
 ½ hrnku loupaných mandlí
 1 lžíce raw kakaového prášku
 1 lžička mletého máku
 špetka mleté vanilky
 špetka himalájské soli
 100% arašídové máslo
 pekanové ořechy

Postup

1

Mandle rozsekejte ve výkonném mixéru.

2

Poté k nim přidejte datle, kakao, mák, vanilku i sůl a vše společně rozmixujte.

3

Lepivé těsto rovnoměrně vtlačte do silikonových nebo jiných formiček košíčkového tvaru s nepřilnavým povrchem.

4

Prostředek košíčku naplňte arašídovým máslem a ozdobte pekanovým ořechem.

5

Hotové košíčky vložte do mrazáku. Konzumovat je můžete ihned po vyjmutí z mrazáku.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 hrnek čerstvých datlí
 ½ hrnku loupaných mandlí
 1 lžíce raw kakaového prášku
 1 lžička mletého máku
 špetka mleté vanilky
 špetka himalájské soli
 100% arašídové máslo
 pekanové ořechy

Postup

1

Mandle rozsekejte ve výkonném mixéru.

2

Poté k nim přidejte datle, kakao, mák, vanilku i sůl a vše společně rozmixujte.

3

Lepivé těsto rovnoměrně vtlačte do silikonových nebo jiných formiček košíčkového tvaru s nepřilnavým povrchem.

4

Prostředek košíčku naplňte arašídovým máslem a ozdobte pekanovým ořechem.

5

Hotové košíčky vložte do mrazáku. Konzumovat je můžete ihned po vyjmutí z mrazáku.

Nepečené datlové košíčky s mákem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.