Bezhladoveni.cz

Citrónovo-bylinková cizrna

Cizrna, jak ji možná neznáte. S bylinkami a citrónovou kůrou přestavuje perfektní přílohu i zpestření zeleninového salátu.

Množství2 porce
Celkový čas1 hodina 45 minut

Ingredience

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Namočenou cizrnu slijte, důkladně propláchněte a vhoďte do hlubokého hrnce.

2

K cizrně přidejte oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek a všechny ostatní ingredience.

3

Obsah hrnce zalijte vodou a přiveďte k varu.

4

Vše nechte vařit pod pokličkou cca 1,5 hodiny. Vodu postupně dolévejte, nakonec ji nechte téměř vypařit.

5

V závěru vaření vyjměte z hrnce bobkový list a citrónovou kůru.

6

Cizrnu před podáváním pokapejte citrónovou šťávou, příp. ozdobte nadrobno nakrájenou čerstvou petrželkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Postup

1

Namočenou cizrnu slijte, důkladně propláchněte a vhoďte do hlubokého hrnce.

2

K cizrně přidejte oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek a všechny ostatní ingredience.

3

Obsah hrnce zalijte vodou a přiveďte k varu.

4

Vše nechte vařit pod pokličkou cca 1,5 hodiny. Vodu postupně dolévejte, nakonec ji nechte téměř vypařit.

5

V závěru vaření vyjměte z hrnce bobkový list a citrónovou kůru.

6

Cizrnu před podáváním pokapejte citrónovou šťávou, příp. ozdobte nadrobno nakrájenou čerstvou petrželkou.

Citrónovo-bylinková cizrna

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama