Citrónovo-bylinková cizrna

Cizrna, jak ji možná neznáte. S bylinkami a citrónovou kůrou přestavuje perfektní přílohu i zpestření zeleninového salátu.

Množství2 porce
Celkový čas1 hodina 45 minut

Ingredience

HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Namočenou cizrnu slijte, důkladně propláchněte a vhoďte do hlubokého hrnce.

2

K cizrně přidejte oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek a všechny ostatní ingredience.

3

Obsah hrnce zalijte vodou a přiveďte k varu.

4

Vše nechte vařit pod pokličkou cca 1,5 hodiny. Vodu postupně dolévejte, nakonec ji nechte téměř vypařit.

5

V závěru vaření vyjměte z hrnce bobkový list a citrónovou kůru.

6

Cizrnu před podáváním pokapejte citrónovou šťávou, příp. ozdobte nadrobno nakrájenou čerstvou petrželkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Namočenou cizrnu slijte, důkladně propláchněte a vhoďte do hlubokého hrnce.

2

K cizrně přidejte oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek a všechny ostatní ingredience.

3

Obsah hrnce zalijte vodou a přiveďte k varu.

4

Vše nechte vařit pod pokličkou cca 1,5 hodiny. Vodu postupně dolévejte, nakonec ji nechte téměř vypařit.

5

V závěru vaření vyjměte z hrnce bobkový list a citrónovou kůru.

6

Cizrnu před podáváním pokapejte citrónovou šťávou, příp. ozdobte nadrobno nakrájenou čerstvou petrželkou.

Citrónovo-bylinková cizrna
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít