Celozrnné tortilly s rukolou a pečenou dýní

Sezóna dýní je opět tu. Jaké dobroty z dýní nějraději připravujete? My tentokrát vsadili na kombinaci dýně, rukoly, kopru a celozrnné tortilly. Vyplatilo se.

Množství1 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 1/4 středně velké dýně Hokkaidó
 hrst rukoly
 pár snítek čerstvého kopru
 pár lístků čerstvé bazalky
 lžíce řepkového oleje
 lžíce sójového jogurtu
 2 celozrnné tortilly
 špetka himalájské soli

Postup

1

Dýni zbavte slupky a nakrájejte na stejně velké kousky.

2

Kousky dýně pokapejte olejem, osolte, rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. (Doba pečení závisí na velikosti kousků dýně)

3

Mezitím smíchejte jogurt s nadrobno nasekaným koprem.

4

Tortillu opečte nasucho z obou stran.

5

Opečenou tortillu potřete koprovým dresinkem, navrh rozpostřete rukolu, bazalkové lístky a upečenou dýni.

6

Tortillu srolujte a ihned podávejte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1/4 středně velké dýně Hokkaidó
 hrst rukoly
 pár snítek čerstvého kopru
 pár lístků čerstvé bazalky
 lžíce řepkového oleje
 lžíce sójového jogurtu
 2 celozrnné tortilly
 špetka himalájské soli

Postup

1

Dýni zbavte slupky a nakrájejte na stejně velké kousky.

2

Kousky dýně pokapejte olejem, osolte, rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. (Doba pečení závisí na velikosti kousků dýně)

3

Mezitím smíchejte jogurt s nadrobno nasekaným koprem.

4

Tortillu opečte nasucho z obou stran.

5

Opečenou tortillu potřete koprovým dresinkem, navrh rozpostřete rukolu, bazalkové lístky a upečenou dýni.

6

Tortillu srolujte a ihned podávejte.

Celozrnné tortilly s rukolou a pečenou dýní
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.