Celozrnné špagety s krémovou česnekovo-bylinkovou omáčkou

Špagety jsou základem italské kuchyně. Recept na ty naše je vyváženou kombinací surovin, ve které se snoubí pikantnost a jemnost, což je v dnešní době in. Chuť a vůně bylinek, česneku a kokosu, je zárukou toho, že si „dáte do nosu“.

Množství1 porce
Celkový čas20 minut

Ingredience

 125 g celozrnných špaget
 2 stroužky česneku
 špetka chilli
 150 ml kokosového mléka
 hrst nadrobno nasekané čerstvé petrželky kudrnky
 hrst nadrobno nasekané čerstvé bazalky
 špetka černé soli
 špetka pepře

Postup

1

Špagety uvařte dle návodu.

2

Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

3

Na nepřilnavé pánvi jej zlehka orestujte, přidejte k němu chilli a obě suroviny zalijte kokosovým mlékem.

4

Směs osolte, opepřete, dochuťte bylinkami a na mírném plameni ji nechte pod pokličkou probublávat.

5

Po chvilce stáhněte plamen a do omáčky přihoďte uvařené špagety al dente.

6

Vše společně promíchejte, poté servírujte.

Typ jídlaZpůsob přípravy, Stravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 125 g celozrnných špaget
 2 stroužky česneku
 špetka chilli
 150 ml kokosového mléka
 hrst nadrobno nasekané čerstvé petrželky kudrnky
 hrst nadrobno nasekané čerstvé bazalky
 špetka černé soli
 špetka pepře

Postup

1

Špagety uvařte dle návodu.

2

Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

3

Na nepřilnavé pánvi jej zlehka orestujte, přidejte k němu chilli a obě suroviny zalijte kokosovým mlékem.

4

Směs osolte, opepřete, dochuťte bylinkami a na mírném plameni ji nechte pod pokličkou probublávat.

5

Po chvilce stáhněte plamen a do omáčky přihoďte uvařené špagety al dente.

6

Vše společně promíchejte, poté servírujte.

Celozrnné špagety s krémovou česnekovo-bylinkovou omáčkou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.