Celerová pomazánka s avokádem a cizrnou

Čistě rostlinná pomazánka má spoustu výhod: Je raz dva hotová, oplývá vitaminy i minerály a nezatěžuje při tom trávení. Směs zelených řas s celerem, avokádem a cizrnou slibuje výborné antibakteriální a protizánětlivé účinky. Ideální mix pro jarní očistu!

Množství4 porce
Čas přípravy10 hodinČas vaření2 hodinCelkový čas12 hodin

Ingredience

 1 hrnek cizrny (příp. 1 plechovka cizrny)
 2 stonky řapíkatého celeru
 1 nať jarní cibulky
 ½ červené cibule
 1 větší nakládaná okurka
 1 avokádo
 1 Nori řasa
 1 lžička kvalitní plnotučné hořčice
 šťáva z ½ citrónu
 špetka pepře

Postup

1

Cizrnu předem namočte nejlépe přes noc, poté ji uvařte dle návodu.

2

Celer a cibulku opláchněte, cibuli oloupejte a spolu s okurkou je pokrájejte nadrobno.

3

Řasu natrhejte na malé kousky.

4

Všechny ingredience (včetně těch zbylých) rozmixujte do vámi požadované konzistence.

5

Hotovou pomazánku dejte vychladit.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 hrnek cizrny (příp. 1 plechovka cizrny)
 2 stonky řapíkatého celeru
 1 nať jarní cibulky
 ½ červené cibule
 1 větší nakládaná okurka
 1 avokádo
 1 Nori řasa
 1 lžička kvalitní plnotučné hořčice
 šťáva z ½ citrónu
 špetka pepře

Postup

1

Cizrnu předem namočte nejlépe přes noc, poté ji uvařte dle návodu.

2

Celer a cibulku opláchněte, cibuli oloupejte a spolu s okurkou je pokrájejte nadrobno.

3

Řasu natrhejte na malé kousky.

4

Všechny ingredience (včetně těch zbylých) rozmixujte do vámi požadované konzistence.

5

Hotovou pomazánku dejte vychladit.

Celerová pomazánka s avokádem a cizrnou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.